Abonare Newsletter

Selecteaza Domeniu:

Care sunt beneficiile unei case inteligente? Este o casa inteligenta sigura?

Beneficiile cheie ale unei case inteligente sunt confortul, economia si siguranta. O casa inteligenta ii usureaza pe locuitorii sai de la o multime de activitati diferite legate de functionarea gospodariei. De la lucruri obisnuite precum fierul de calcat lasat nesupravegheat, o usa usor deschisa sau un sistem sanitar care nu functioneaza corect la unele activitati mai avansate, cum ar fi pregatirea cafelei si pastrarea acesteia fierbinte pana cand va intoarceti acasa de la serviciu. Este posibil sa monitorizati si sa controlati dispozitivele din orice loc de pe pamant. Doar un telefon inteligent cu o aplicatie adecvata este suficient pentru a aprinde lumina in bucataria apartamentului dvs. din Bucuresti, in timp ce sunteti in vacanta in Hawaii. Desigur, cu setarile potrivite, nici macar nu trebuie sa scoateti telefonul din buzunar, deoarece sistemul va gestiona totul singur.

 

 

Este o casa inteligenta sigura?

 

Siguranta in automatizarea cladirilor este, in prezent, un subiect fierbinte in discutia despre casele inteligente. Practic, securitatea unei astfel de case poate fi impartita in trei elemente:

 

1. Siguranta unitatii centrale a sistemului smart home (controlerul) – dispozitivul care conecteaza utilizatorul la sistemul sau. La Fibaro se folosesc mai multe niveluri de securitate. Conexiunea in sine este criptata, intr-un mod similar conectarii la contul bancar online. Pe langa conexiunea criptata, identitatea persoanei care se conecteaza la sistem se realizeaza printr-un proces de autentificare in doua etape.

 

2. Siguranta protocolului de comunicare – alegerea tehnologiei pe care locuinta inteligenta o va utiliza pentru a comunica este cruciala. FIBARO utilizeaza tehnologia Z-Wave, care este considerata, in prezent, cea mai buna în contextul securitatii. Este prima alegere a producatorilor de sisteme de inchidere si de alarma. Securitatea protocolului este asigurata si prin tehnologii avansate de criptare a datelor. Recent, am aflat ca tehnologia Z-Wave va fi certificata pentru a fi utilizata in sistemele de securitate wireless si, prin urmare, va oferi un standard de siguranta si mai ridicat.

 

3. Siguranta datelor – cand vine vorba de asigurarea confidentialitatii utilizatorilor, exista o varietate de solutii disponibile pe piata. In sistemele Fibaro, toate datele utilizator sunt stocate local in dispozitivul central (controlerul Home Center 2) care se afla in casa utilizatorului. Furnizorul sistemului nu le poate vedea in nici un fel – aspectele legate de intimitate si securitate sunt prioritatea Fibaro.