Abonare Newsletter

Selecteaza Domeniu:

Cinici moduri de a economisi timp si bani cu o “Punchlist” solida

Pentru un furnizor de servicii, singurul lucru care sta in calea finalizarii lucrarii si a platii finale este punchlist-ul (lista cu lucrarile ramase de executat). Dar, pentru un integrator, crearea unue punchlist solide poate insemna diferenta dintre un client fericit si inceputul unei lungi si costisitoare dureri de cap. 

 

Pentru neinitiati, punchlist-ul reprezinta inregistrarea elementelor restante, care variaza de la sarcinile ce urmeaza a fi finalizate, la lucrarile care trebuie corectate, la schimbarile solicitate etc.

 

O astfel de lista (Punchlist) organizeaza “articolele” deschise, ajuta la consolidarea eforturilor si la obtinere eficientei, si ofera un drum definit pentru a satisface cerintele proiectului.

 

Aceasta arata ca esti organizat, profesionist, si dornic sa iti protejezi clientul – si reputatia.

 

Sa vedem cele cinici moduri de a economisi timp si bani cu o Punchlist solida.

 

1. O punchlist buna pentru sistemele AV este cuprinzatoare si specifica.

Lista dvs. ar trebui sa fie clara si restransa cat mai mult posibil. In loc de “Proiectorul nu functioneaza,” mai bine sugereaza potentialele remedii. “Proiectorul nu afiseaza imaginea” este mai mult descriptiv, dar “Proiectorul nu afiseaza imaginea, deoarece cablul HDMI dintre proiector si comutator este nepotrivit si trebuie inlocuit” este specific si concentrat pe o solutionare.

 

 2. Intelege Sistemul si fi un bun depanator.

 

Punchlist-urile bune pot fi greu de gasit in sistemele tipice AV, deoarece crearea unei astfel de liste necesita o intelegere completa a sistemului, inclusiv asteptarile convenite si tot ce este necesar pentru a satisface cerintele. Testarea adecvata si inspectia amanuntita pot identifica elementele specifice care trebuie sa fie abordate mai degraba, decat defectiunile generale, care sunt vagi si greu de identificat.

 

3. Deleaga si tine oamenii competenti.

 

O punchlist poate fi o compilatie de articole deschise, care se aplica la diferiti membri ai unei echipe de proiect sau chiar la diferite meserii implicate in proiect, in functie de perspectiva si de nivelul de detaliu. O punchlist eficace ar trebui sa fie restransa la atribuirea responsabilitatilor. Atunci cand un manager de proiect sau un inginer de proiect pot atribui sarcini, ei pot stabili datele scadente si pot oferi clientului o solutie pentru rezolvarea elementelor deschise si pentru completarea proiectului.

 

4. Sustine politica de asigurare CYA (cover your ass).

 

Pastreaza o evidenta a solicitarilor primite si rezolvate, in cazul in care vor exista probleme legate domeniul de aplicare, si a comenzile de modificare in curs. A lucra fara o punchlist buna este ca si cum ai conduce fara un sistem de navigare bun. Vei putea ajunge la destinatie, dar nu vei putea evita obstacolele si probabil nu vei alege ruta cea mai eficienta, lucru ce te va costa timp, bani, si frustrare.

 

5. Incepe astazi.

 

Stabilieste o foaie de calcul sau o lista de verificare care sa includa coloane pentru data, descriere, partile responsabile, note pentru actualizari de stare, si data scadenta pentru fiecare element. Crearea acestei liste aproape de inceputul proiectului si publicare ei intr-o locatie centralizata ca OneDrive, Dropbox sau Google Docs este un bun punct de plecare pentru a obtine organizarea si eficienta necesare pentru reusita.