Abonare Newsletter

Selecteaza Domeniu:

Masuratori si tratamente acustice – munca eficienta necesita confort acustic

In mediile in care mai multe persoane desfasoara activitati individuale sau de grup, este esential sa se asigure confortul acustic corect pentru o munca eficienta. Multe studii au ca un mediu armonios, care indeplineste standardele de confort acustic, ajuta la reducerea stresului.

 

 

In interiorul unui spatiu, sunetele generate din mai multe surse reverbereaza (ecou), ca urmare a procentului ridicat de materiale de constructii, cu o capacitate de absorbtie acustica redusa. Acest lucru determina o crestere ulterioara a nivelului de zgomot (decibeli). In aceste conditii, comunicarea devine obositoare, iar volumul vocii va fi mai tare decat este necesar, lasand utilizatorii cu o senzatie neplacuta de oboseala.

 

 

In faza de proiectare a unei cladiri sau a camerelor sale, este esential sa se ia in considerare materialele care ar putea crea un mediu acustic confortabil, care sa transmita un sentiment de bunastare utilizatorilor. Standardul UNI11690 ofera indicatii valoroase pentru designeri, inclusiv in ceea ce priveste confortul acustic. Pentru locurile deja existente, trebuie sa se efectueze o analiza acustica in profunzime sau sa se efectueze masuratori pentru a determina timpul de reverberatie, in scopul de a dezvolta solutii adecvate pentru atingerea parametrilor acustici optimi care lucreaza pentru tipul de activitate desfasurata acolo.

Sistemul de analiza audio IE-35 este un instrument portabil ce ofera o gama larga de masuratori acustice afisate in culori uimitoare.
Cu IE-35 va putem oferi masuratori calibrate, inclusiv RTA (analiza masuratorilor in timp real), SPL (nivelul de presiune sonora), zona de acoperire SPL, masuratori ale variatiei de nivel, verificarea polaritatii, masuratori osciloscop, inregistrari ale nivelului sonor de-a lungul timpului, NC/CR (criterii de zgomot), NIC (noise index class), RT60 reverb si STI-PA.

 

 

Panourile acustice Caruso sunt proiectate pentru a acomoda corpuri de iluminat care sa asigure iluminarea corecta a zonei de lucru, asigurand cantitatea necesara si calitatea luminii, in timp ce se utilizeaza cele mai noi sisteme cu LED-uri.

Produsele fonoabsorbante Caruso au fost testate in camere de reverberatie, in conformitate cu standardul ISO354 si sunt impartite in functie de tipul de aplicare al acestora (pereti, cabluri suspendate orizontale, de sine statatoare, etc). 

Produsele Caruso sunt, de asemenea, certificate si aprobate conform cu reglementarile de prevenire a incendiilor, clasa B, s2-d0.