Abonare Newsletter

Selecteaza Domeniu:

Constructorii doresc case inteligente

Unul dintre cei mai mari constructori de case din lume, Lennar, a tinut prima pagina a ziarelor saptamana aceasta cu anuntul despre ceea ce numeste “Prima casa inteligenta CERTIFICATA Wi-Fi din lume”. Lennar spune ca “noua abordare homebuilding imbratiseaza Wi-Fi CERTIFIED Home Design pentru a permite controlul vocal, cumparaturile si automatizarea casei “. Acest program este dezvoltat in parteneriat cu Wi-Fi Alliance.

 

Site-ul Lennar explica in continuare ca Wi-Fi CERTIFIED Home Design reprezinta o abordare standardizata a Wi-Fi-ului in casa, conceputa pentru a asigura zero puncte moarte. Aceste case sunt alimentate de tehnologia Ruckus si sunt comercializate catre cumparatori ca o modalitate de a controla fara probleme luminile, incuietorile usilor si temperatura folosind Amazon Alexa. Casele au, de asemenea, un hub SmartThings de la Samsung si produse bine-cunoscute, printre care Ring, Honeywell, Baldwin, Kwikset, Lutron si Sonos. 

 

 

Un semn al cererii sanatoase si in crestere

 

Aceasta nu este singura veste pe care am auzit-o despre constructorii care se ocupa de casa inteligenta. Toll Brothers a anuntat recent, o extindere a afacerii proprii, redenumind filiala Westminster Security in “TBI Smart Home Solutions”. Alti doi mari constructori de case din SUA, Brookfield Residential si KB Home, ofera acum case inteligente HomeKit-enabled. Si daca aceasta scena de integrare este un doar indicator, exista si alti constructori care joaca un rol din ce in ce mai activ in acest domeniu (smart home).

 

Acestea sunt semne clare ale cererii sanatoase pentru tehnologiile conectate la domiciliu. Discutiile despre integrarea casei inteligente au loc de ani de zile (poate de zeci de ani). Dar anul 2017 pare sa fie anul in care vom vedea in cele din urma primele semne ca aceste predictii ajung sa se realizeze. Semnificatia acestui lucru nu trebuie neglijata.

 

Dupa “luna de miere”, cine va castiga experienta?

 

Singura intrebare pe care trebuie sa o punem este cine va castiga experienta atunci cand “luna de miere” a tehnologiei pentru acasa se va termina? Sunteti, cu siguranta, constienti de faptul ca stralucirea unei case inteligente noi nu dureaza la nesfarsit. Indiferent de cat de bine sunt instalate si puse in functiune sistemele sau daca sistemul este alcatuit din produse de tip “off-the-shelf DIY” sau din cele mai bune produse care pot fi cumparate de pe piata, sistemele vor esua in cele din urma. Singurul remediu pentru frustrarea proprietarului este o echipa de servicii extrem de responsabila si disponibila, care poate rezolva rapid probleme complicate. 

 

Serviciul este factorul determinant al experientei globale a clientilor atunci cand vine vorba despre casa inteligenta. Constructorii high-end (cel putin cei buni) stiu bine acest lucru, motiv pentru care multi dintre ei stau departe atunci cand vine vorba de specificarea si implementarea tehnologiei la domiciliu. In schimb, acsesti constructori isi indruma clientii catre firme cu evidente solide despre furnizarea acestor ingrijiri continue, chiar daca acestea au un pret mai mare decat cel al competitiei.