Abonare Newsletter

Selecteaza Domeniu:

De ce 2017 va fi anul CASEI INTELIGENTE: Consumatorii si-au dat seama

 

Sunt tone de gadget-uri high-tech care fac casele mai “inteligente” astazi, dar proprietarii de case nu cer pentru ei la fel de mult cum s-ar putea crede.

 

Automatizarea completa a casei nu este pe lista de prioritati a proprietarilor de case. Acest lucru este pe cale sa se schimbe. Probleme a fost pana acum tehnologia in sine: Consumatorii nu stiu cum sa o integreze in sistemele existente. Pur si simplu, nu stiu cum sa o foloseasca.

 

“A fost multa fragmentare in industrie, multa confuzie in randul consumatorilor care nu stiau care dispozitive sunt mai potrivite pentru nevoile lor. Exista longevitate aici?”, a declarat Blake Kozak, analist principal la IHS Markit.

 

In 2016, 80 de milioane de dispozitive smart home au fost livrate la nivel mondial – o crestere de 64 la suta fata de 2015, potrivit IHS Markit. Asta include termostate si detectoare de fum Nest, incuietori inteligente August, interfoane video Ring, dar si “asistenti personali pentru acasa” precum Google Home, Mykie Bosch si Amazon Alexa. Analistii declara ca in ciuda cresterii de anul trecut, 2017 va fi anul caselor inteligente, deoarece companiile din spatele tehnologiei vor depune eforturi mai mari pentru a-si educa consumatorii.

 

“Consumatorii de astazi sunt incredibil de confuzi cu privire la valoarea pe care o pot obtine. Un consumator ar putea cheltui mai mult de 1.000 $ daca merge pe piata de retail si nu intelege care este valoarea. Poate obtine economii de energie?” a spus Kozak.

 

Consolidarea industriei a adus mici companii home-tech sub umbrela marilor furnizori de servicii la domiciliu. Asta ar trebui sa-i ajute pe consumatori sa se simta mai confortabili cu noile dispozitive.

 

“Ceea ce pot face jucatorii mari de pe piata precum Comcast, AT&T si furnizorii de securitate, precum Vivint, este sa ofere mai mult marketing si mai multe oportunitati pentru consumatori oferindu-le acestia sansa de a invata cum sa utilizeze dispozitivele smart home. Aducand aceste produse in fata lor, pentru ca este foarte dificil sa inteleaga ceva daca doar se uita la reclame TV, reprezinta valoarea reala”, a spus Kozak.

 

Agentul imobiliar Theresa Taylor a spus ca majoritatea cumparatorilor ei din Maryland nu solicita tehnologie smart home. Ei tind sa creada ca aceasta tehnologie este disponibila doar pentru constructiile noi, dar nu si pentru casele existente, care reprezinta marea majoritate a pietei.

 

“Ei nu sunt dispusi sa plateasca o taxa pentru ea. In cazul in care casa o are, este in regula, dar nu este ceva ce se afla in topul listei lor”, a spus Taylor.

 

Cei mai multi cumparatori, a spus ea, stiu ca daca doresc un interfon inteligent sau un termostat, pot pur si simplu sa il cumpere pe cont propriu la un pret relativ mic. Ideea unei case inteligente este dincolo de intelegerea lor.

 

“Cu siguranta este o oportunuiate pentru companiile de electronice sa-i educe mai mult pe consumatori in ceea ce priveste tehnologia smart home. Pe langa faptul ca le poate face viata mai usoara oferindu-le posibilitatea de a-si utiliza telefonul pentru a face totul, consumatorii ar trebui sa stie ca aceasta tehnologie i-ar putea ajuta sa economiseasca”, a spus Taylor. “Cred ca daca ar sti beneficiile cu privire la modul in care aceasta tehnologie i-ar putea ajuta sa economiseasca bani, ar fi o caracteristica mai atractiva si in loc sa fie in partea de jos a listei cu ceea ce oamenii isi doresc, s-ar putea muta, probabil, la mijloc.”