Abonare Newsletter

Selecteaza Domeniu:

Difuzoarele din sticla – o alegere inovatoare

In mod clar Waterfall Audio este inventatorul difuzoarelor din sticla. Desi sticla este un material dens, este si foarte reflexiv. Acest lucru a fost un obstacol real in conceperea unui difuzor, deoarece energia generata de partea din spate a driver-ului trebuia sa fie amortizata. 

 

 

Fiecare componenta a difuzoarelor Waterfall are un design elegant. Datorita adancimii mici, aceste difuzoare sunt foarte versatile si usor de integrat in configuratia unei camere.

 


 

In cazul unui difuzor conventional, producatorii folosesc diverse materiale de amortizare in interiorul incintei, dar in cazul unei incinte transparente acest lucru este aproape imposibil. Secretul functionarii difuzoarelor Waterfall sta in tehnologia patentata “Acoustic damping tube “ADT. Tubul de amortizare acustica este localizat in partea din spate a driver-ului de bas si are trei functii principale:

  • Amortizarea gamei de frecvente mijlocii
  • Functioneaza ca un amortizor hidraulic in frecventele joase pentru a controla incursiunile excesive ale conului pentru a reduce semnificativ distorsiunea si pentru a creste puterea de manipulare a frecventelor joase
  • Izolator perfect intre driver si laturile de sticla.

Acesata tehnologie este aplicata la trei difuzoare de podea: Niagara, Iguasçu Evo si Victoria Evo. Combinata cu tehnologii inovatoare, utilizarea sticlei a creat o mica “revolutie” in universul audiofil.