Abonare Newsletter

Selecteaza Domeniu:

Echilibrul acustic – un avantaj competitiv

In mediile in care mai multe persoane desfasoara activitati individuale sau de grup, este esential sa se asigure confortul acustic corect pentru o munca mai eficienta sau pentru invatare. Multe studii au aratat modul in care un mediu armonios care indeplineste standardele de confort acustic ajuta la reducerea stresului, imbunatatind in acelasi timp ascultarea, predarea si invatarea si chiar cresterea loialitatii clientilor.

 

Decretul legislativ 626/1994 privind siguranta la locul de munca confirma importanta pe care acustica o joaca in ceea ce priveste siguranta.

 

In faza de proiectare a unei cladiri sau a camerelor sale, este esential sa se ia in considerare materialele care ar putea crea un mediu acustic confortabil care sa transmita un sentiment de bunastare utilizatorilor. Standardul UNI11690 ofera indicatii valoroase pentru designeri, inclusiv in ceea ce priveste confortul acustic. Pentru locurile deja existente, trebuie sa se efectueze o analiza acustica in profunzime sau sa se efectueze masuratori pentru a determina timpul de reverberatie, in scopul de a dezvolta solutii adecvate pentru atingerea parametrilor acustici optimi care lucreaza pentru tipul de activitate desfasurata acolo.

 


 

Relatia dintre confort si performanta acustica

 

Sunetul este o variatie rapida a presiunii la un anumit punct in spatiu: chiar daca o camera reverbereaza sau nu depinde in primul rand de dimensiunea sa si de capacitatea suprafetelor sale expuse pentru a absorbi sunetul.

 

Reverberatia poate pune, uneori, o tensiune reala asupra auzului, cauzand un anumit grad de stres de-a lungul timpului. Stresul este strans legat de oboseala mentala cauzata de petrecerea unei lungi perioade de timp in camere cu acustica ineficienta.

 


 

Bunastarea unui mediu

 

In interiorul unui spatiu, sunetele generate din mai multe surse reverbereaza (ecou), ca urmare a procentului ridicat de materiale de constructii, cu o capacitate de absorbtie acustica redusa. Acest lucru determina o crestere ulterioara a nivelului de zgomot (decibeli). In aceste conditii, comunicarea devine obositoare, iar volumul vocii va fi mai tare decat este necesar, lasand utilizatorii cu o senzatie neplacuta de oboseala.

 

Exista o nevoie tot mai mare de imbunatatire a conditiilor de viata ale unui mediu, inclusiv a performantele sale acustice. Designul corect al unui loc trebuie sa se concentreze pe materialele de finisare, care trebuie sa garanteze absorbtia acustica corespunzatoare pentru activitatea preconizata la acea locatie. In cazul in care se doreste utilizarea unor materiale care nu au niveluri semnificative de absorbtie acustica, atunci va fi necesar sa se intervina in faza de proiectare a mobilierului pentru a integra materiale fonoabsorbante, asigurandu-se astfel un mediu acustic confortabil.

 

Difuzia adecvata a luminii

 

Panourile acustice Caruso sunt proiectate pentru a acomoda corpuri de iluminat care sa asigure iluminarea corecta a zonei de lucru, asigurand cantitatea necesara si calitatea luminii, in timp ce se utilizeaza cele mai noi sisteme cu LED-uri.

 


 

Calitate, Stil, Valoare

 

Produsele fonoabsorbante Caruso au fost testate in camere de reverberatie, in conformitate cu standardul ISO354 si sunt impartite in functie de tipul de aplicare al acestora (pereti, cabluri suspendate orizontale, de sine statatoare, etc). 

 

Produsele Caruso sunt, de asemenea, certificate si aprobate conform cu reglementarile de prevenire a incendiilor, clasa B, s2-d0.