Abonare Newsletter

Selecteaza Domeniu:

Gestionati si optimizati costurile operationale ale cladirilor inteligente cu V-Count

Gestionati si optimizati consumul de energie si costurile operationale ale cladirilor inteligente cu ajutorul sistemelor people conting V-Count

 

 

Conectarea oamenilor si tehnologiei

 

Cladirile inteligente nu sunt doar spatii de lucru si de locuit, ci si investitii, iar valoarea lor poate fi mentinuta prin eficientizarea costurilor. Acestea sunt proiectate cu tehnologia informatiei care conecteaza subsistemele care, de obicei, functioneaza independent, pentru a fi mai eficiente atat pentru ocupanti cat si pentru operatori. Tehnologia integrata interactioneaza cu ocupantii si le permite acestora sa utilizeze conceptul de economisire a energiei si sa ia decizii hotaratoare cu privire la modul in care pot fi mai prietenoase cu mediul inconjurator.

 

Aici intervine analiza numarului de persoane (people counting) si a gradului de ocupare. Urmarind de cate ori ocupantii intra si ies in/ din cladire si analizand modul in care este ocupat spatiul cladirii, puteti lua decizii eficiente cu privire la economia de energie, minimizand costurile si optimizand valoarea cladirilor.

 

Beneficiile cladirilor inteligente

 

Optimizati costurile cu incalzirea, aerul conditionat si iluminatul

 

Costurile cu aerul conditionat, incalzirea si iluminatul reprezinta un procent mare din costurile totale necesare pentru a opera o cladire inteligenta. Prin stabilirea gradului de ocupare si a momentelor in care oamenii vin si pleaca, veti putea sa va optimizati utlizarea aerului conditionat si a iluminatului. Odata ce aveti toate datele analitice, puteti decide daca combinati spatiile de birouri sau programati operatiunile personalului dvs. in consecinta pentru a economisi energie.

 

Reduceti costurile

 

Mentinerea costurilor la un nivel minim este o parte vitala a fiecarei industrii, asa cum este si pentru industria cladirilor inteligente. Cladirile inteligente ofera servicii utile, cum ar fi confortul termic, calitatea aerului, securitatea, canalizarea si incalzirea, care ii fac pe ocupanti mai productivi, la cel mai mic cost si impact asupra mediului posibil. Folosesc tehnologia informatiei pentru a conecta subsistemele, care de obicei functioneaza independent, astfel incat aceste sisteme pot partaja informatii pentru a optimiza performanta totala a cladirii. Odata ce toate sistemele incep sa functioneze sincronizat, cladirea va utiliza energia mai eficient, reducand astfel toate costurile. Puteti, de asemenea, sa reduceti costurile prin masurarea traficului si a gradului de ocupare in cladirea dvs. pentru a vedea care sunt zonele cele mai aglomerate sau care sunt zonele neutilizate.

 

In cele din urma, puteti programa operatiunile personalului dvs. in functie de gradul de ocupare al fiecarui etaj si puteti evita plata salariilor suplimentare pentru salubrizarea zonelor neutilizate.

 

Beneficiile sistemelor people counting pentru cladirile inteligente:

 

Masurarea densitatii oamenilor in timp real

 

Numarati cate persoane intra si ies in/ din cladirea dvs. inteligenta. Puteti masura si analiza numarul total de persoane din intreaga cladire sau etaj cu etaj. Pot fi mai putin de 20 de persoane sau peste 1000 de persoane. Cu ajutorul datelor de contorizare a nuarului de persoane exacte, puteti gestiona calitatea aerului, costurile cu incalzirea si cu iluminatul in functie de numarul de persoane la nivelul optim.

 

Beneficiile hartilor termice (heat map) pentru cladirile inteligente:

 

Urmarirea persoanelor

 

Urmariti si inregistrati caile si actiunile persoanelor care intra si ies in/ din cladirea inteligenta si directionati-le catre locatii intr-un mod care este benefic pentru dvs. in ceea ce priveste economia de energie si costuri.

 

Imbunatatirea aspectului cladirii dvs. inteligente

 

Descoperiti care sunt cele mai utilizate si mai aglomerate zone din cladirea dvs. inteligenta. In acest fel, puteti schimba design-ul in functie de locul in care oamenii merg cel mai mult si puteti imbunatati utilizarea spatiului.

 

Optimizarea celor mai utilizate zone

 

Aflati care este numarul de ocupanti care utilizeaza diferite zone in interiorul cladirii dvs. si vedeti cum puteti imbunatati aspectul pentru a fi mai prietenos cu ocupantii in ceea ce priveste iluminatul, spatiul si calitatea aerului.