Abonare Newsletter

Selecteaza Domeniu:

Joan – o solutie room booking cu consum redus energie

Secretele care fac din Joan o solutie room booking cu consum redus energie.

 

 

Durabilitate, flexibilitate, securitate, usurinta in utilizare. Acestea sunt principalele elemente care ii permit lui Joan sa iasa in evidenta in orice multime de dispozitive similare (de la distanta). Dar sa vorbim putin si despre autonomia bateriei.

 

Nu este un secret faptul ca utilizarea Joan va ajuta sa creati un ecosistem bine organizat la locul de munca, reducand substantial costurile si amprenta de carbon in acest proces. Apoi, din nou, exisa cateva secrete legate de longevitatea sa, care pur si simplu trebuie sa fie dezvaluite utilizatorilor actuali si viitori pentru ca ei sa aprecieze cu adevarat ceea ce face ca Joan sa fie cea mai buna solutie room booking de pe planeta. Sa incercam sa facem acest lucru fara a invoca involuntar acte de spionaj industrial.

 

 

Primul secret consta in faptul ca Joan este un dispozitiv in retea (thin client). Joan se bazeaza pe servere pentru a face lucrurile grele. Sau lucrurile usoare in acest caz. In comparatie cu LCD-urile, care trebuie sa se reimprospateze la fiecare 30 de secunde, un dispozitiv Joan raporteaza numai serverului sau la fiecare 3 minute sub forma asa-numitelor “batai de inima” pentru a il informa despre starea sa, despre utilizarea bateriei etc. 

 

De asemenea, tehnologiile “fat client” care folosesc ecrane LED sau LCD, utilizeaza cu pana la 99% mai multa energie decat ecranul dispozitivului Joan, acesta din urma implicand utilizarea hartiei electronice. Mai exact, hartia electronica E Ink®. Sau secretul numarul 2.

 

Ceea ce este unic la hartia electronica este faptul ca un display e-ink va utiliza energie numai atunci cand imaginea de pe ecran se schimba, rezultand ca acesta necesita doar o fractiune din energia necesara in mod obisnuit pentru ca un dispozitiv digital sa functioneze. De ce?

 

Tehnologia E-Paper este bistabila. Asta înseamna ca este fie reflexiva, fie non-reflexiva (alb-negru). De exemplu, atunci cand intoarceti pagina pe ebook reader-ul dvs., utilizati o cantitate minuscula de energie. In restul timpului, asa cum este si cazul lui Joan, display-ul va afisa pur si simplu imaginea pe care o doriti.

 

Cel de-al treilea secrete este forta invizibila care ne inconjoara – Wi-Fi. Pe scurt, cu cat este mai puternic semnalul wireless, cu atat mai rar trebuie reaincarcat Joan. Pe lung, calitatea si configuratia retelei Wi-Fi sunt foarte importante. Un mediu Wi-Fi zgomotos, cu o multime de clienti care ruleaza pe puncte de acces de calitate scazuta, va provoca mai multe reconectari, ceea ce inseamna ca este nevoie de mai multa energie pentru reconectare, iar durata de viata a dispozitivului poate scadea cu pana la 70%.

 

Din fericire, durata de viata a bateriei in raport cu Wi-Fi poate fi optimizata cu usurinta. Acest lucru se poate face prin intermediul unor actualizari periodice, in care Joan este in modul “standby” pana cand “se trezeste” pentru o actualizare pre-programata a continutului. Pentru a va asigura ca Internetul este folosit la maximum, utilizatorii pot monitoriza puterea Wi-Fi prin portalul Joan.

 

Un alt factor care trebuie luat in considerare este programul de lucru. De ce sa lucreze Joan mai mult decat tine? Setarea “Office hours”, gasita si in portalul mentionat mai sus, poate fi utilizata pentru a trimite dispozitivul Joan “la culcare”. Prin setarea dispozitivului pentru a fi activ numai in anumite perioade de timp, se conserva si mai multa energie. 

 

***

 

La sfarsitul zilei, atunci cand vorbiti despre solutii de planificare eficiente din punct de vedere energetic, aveti doar doua optiuni:

 

Calatoriti in Caraibe, localizati Fantana Tineretii si scufundati dispozitivul dvs. “fat client” pana cand ii schimba in mod magic proprietatile sau cumparati o versiune “thin client”.

 

Sugestie: Salvati banii pentru biletele de avion. Cumparati Joan.