Abonare Newsletter

Selecteaza Domeniu:

Solid Drive – Sunet fara difuzoare in Muzeul Maritim U.K.

Echipamentele partenerului nostru Solid Drive (MSE Audio) au fost instalate in muzeul maritim U.K., Mary Rose, redeschis recent. 

 

Mary Rose, o nava de razboi Tudor construita pentru marina engleza a regelui Henric al VIII in 1510, s-a scufundat in 1545. Redescoperita in 1971, epava Mary Rose a fost ridicata in 1982 si a fost remorcata in portul Portsmouth, Anglia,  intr-un doc uscat acoperit pentru a incepe conservarea.  Au urmat mai mult de 34 de ani de conservare, timp in care nava a fost pulverizata cu apa proaspata si cu ceara pentru a conserva lemnul. O cladire permanenta a fost construita deasupra navei si, in 2013, pulverizarile cu apa si ceara s-au oprit. Nava a fost uscata cu aer controlat in urmatorii trei ani si in data de 20 iulie 2016 a fost aratata publicului. 

 

Initial, usile au fost deschise pentru vizitatori in mai 2013, dar muzeul a fost inchis in cea mai mare parte a timpului, si cele mai recente lucrari de dezvoltare au fost intreprinse, pentru a permite vizualizarea completa a inaltimii navei din trei unghiuri de vizionare diferite. Muzeul Mary Rose actualizat ofera acum vederi panoramice ale navei de la toate cele noua galerii, prin sticla din podea pana in tavan, de pe puntile inferioare si principale. Pe puntea superioara, vizitatorii intra in Weston Ship Hall printr-o ecluza si sunt separati de nava numai printr-un balcon de sticla.

 

Cea mai recenta etapa de lucru a inclus o instalatie audiovizuala pentru a spori interpretarea si experienta vizitatorilor; o echipa de creatie condusa de designerii Real Studios a fost adusa pentru a spune povestea echipajului navei, atat in vreme de razboi cat si in vreme de pace.

 


Proiectii pe ramasitele Mary Rose

Mai mult de 60 de scene scurte au fost filmate si produse de Graham English and Company si proiectia a fost cartografiata de Sysco AV in cabinele relevante de pe coca navei. Impreuna cu design-ul luminile realizat de Adam Grater of DHA Designs si cu muzica produsa de Peter Key Sound Design and Production, nava a fost adusa la viata pentru vizitatori.

 

Insarcinat sa gaseasca o solutie audio discreta si neobservabila, Peter Key a ales sa dezvolte instalatia de sunet existenta cu difuzoare suspendate in cele doua pasarele de vizualizare inchise, de-a lungul puntilor principale si inferioare. Avand in vedere faptul ca nava poate fi vizualizata complet, Peter Key a spus:

“Am simtit nu numai ca sunetul trebuie sa fie auzit de sus, ci si ca acesta trebuie sa se potriveasca cu imaginile proiectate. Asta a insemnat ca aveam nevoie sa excitam panourile individuale de sticla de pe toata lungimea coridoului de vizualizare. A fost o idee destul de indrazneata, si asta nu numai pentru ca sticla laminata are o grosime de 25 de milimetri, dar solutia trebuia sa fie invizibila, pentru a nu obstructiona vederea catre Mary Rose.”

Rezolvarea a venit de la MSE Audio, care a recomandat utilizarea unitatilor SolidDrive SD1g.

“Testele ample au demonstrat ca o astfel de masa de sticla ar putea fi excitata de un dispozitiv traductor relativ mic pentru a asigura o buna calitate audio, fara distorsiuni”, a spus Key. 

Excitatorii de suprafata SolidDrive SD1 ofera o solutie foarte discreta pentru obiectivele turistice, inclusiv muzee, deoarece acestia ofera o calitate audio excelenta fiind in acelasi timp aproape invizibili, mai ales atunci cand suprafetele de sticla sunt folosite pentru incadra exponatul.

 

In total, au fost instalate patru unitati SolidDrive SD1g de-a lungul fiecarui nivel al puntii, pe o distanta de 40 de metri, fiecare SD1g fiind actionat de un canal audio separat al mini amplificatorului SolidDrive SD-250. Reflexiile audio de pe partea opusa a coridorului, din spatele zonei de vizualizare a vizitatorilor, completeaza sunetul si permit utilizarea unui numar mai mic de unitati si canale de amplificare.

“Suntem incantati ca aceasta combinatie de sunet si proiectie nu numai ca aduce nava la viata, ci si restabileste relatia dintre nava si miile de obiecte reale din galeriile de pe pasarele”, a declarat Robert Lapraik, director executiv adjunct pentru Rose Muzeul Mary.

“Sunt foarte impresionat de calitatea audio oferita de o unitate atat de mic si de compacta”, a spus Key. “SD1g este solutia ideala pentru a crea un mediu audio cu adevarat captivant in cadrul galeriilor de vizualizare.”