Abonare Newsletter

Selecteaza Domeniu:

Solutii AV profesionale – sonorizarea lacasurilor de cult!

Sistemul de sonorizare adecvat lacasurilor de cult trebuie conceput si instalat pe doua zone: interior si exterior.

 

Datorita particularitatilor constructive, interiorul unei biserici este, de regula, un mediu puternic reflectant. Ecoul natural din biserica imbunatateste auditia muzicii specifice (cantece religioase, cor etc.), insa atenueaza semnificativ inteligibilitatea mesajului vocal.

 

Din aceasta cauza, se recomanda ca, in interiorul bisericilor, sonorizarea sa se realizeze cu incinte acustice  care asigura un coeficient ridicat de directivitate.  Cele mai uzitate  incinte de acest tip sunt coloanele acustice. Totodata, este de preferat sa se evite folosirea incintelor de puteri mari, fiind de preferat sa se folosească unele de puteri mici, instalate la distanta mică (optima) una de alta. O astfel de solutie, cu incintele instalate la o inaltime adecvata, orientate  „plonjat”, astfel incat auditoriul sa asculte in unda directa, asigura o auditie optima, semnalul acustic perceput fiind afectat intr-o mai  mica masura de intoarceri (reflexii).

 


 

De regula, spatiul exterior bisericii (curtea bisericii) nu ridica probleme speciale. Singurele cerinte care trebuie indeplinite se refera la asigurarea unui camp aucstic cat mai uniform in spațiul de sonorizat si a unui coeficient ridicat de inteligibilitate. Incintele instalate trebuie sa fie rezistente la intemperii si pot fi atat de tip coloana, cat si difuzoare de tip cabinet.  Desigur, fiecare dintre aceste tipuri de difuzoare are caracteristici proprii de directivitate, frecventa si presiune acustica.

 

 

In concluzie, un sistem de sonorizare instalat la o biserica, va fi realizat pe doua zone si va cuprinde urmatoarele componente:

 

  • Surse de semnal audio (player audio + microfoane)
  • Echipamente de mixare, procesare si amplificare
  • Difuzoare de interior
  • Difuzoare de exterior

 

Sistemele de sunet pentru biserici furnizate de RomAudioVideo ofera numeroase beneficii:
 
  • Livreaza un sunet de inalta calitate, puternic si inteligibil.
  • Utilizatorii pot crea medii de sunet care se potrivesc cu un anumit scop. Tehnologia unica de procesare digitala folosita pentru proiectoarea coloanelor sonore poate lucra pentru a minimiza reverberatia in timpul slujbelor religioase.
  • Reglarea simpla a setarilor acustice ofera flexibilitate, astfel, coloanele sonore se potrivesc diverselor aplicatii.