Abonare Newsletter

Selecteaza Domeniu:

Solutii Digital Signage pentru Wayfinding in Mediile de transport

Calatoria poate fi o experienta interesanta, dar sa ajungi de la punctul A la punctul B, poate fi dificil uneori: sprinturile printr-un aeroport necunoscut sau printr-o gara, grupurile care incearca sa gaseasca poarta de imbarcare corecta inainte de a pierde o conexiune, si care cauta cu disperare indicatoare pentru a nu se pierde. Fara indicatoare care sa ne ghideze in vremuri ca acestea, nu am ajunge nicaieri la timp, ceea ce face semnalizarea wayfinding in transport de nepretuit.

 

Tipurile de semnalizare wayfinding pot varia, dar exista o serie de motive pentru care multe centre de transport trec la digital signage.

 

Beneficiile trecerii la Digial Signage

 

In trecut, semnalizarea statica era utilizata ca wayfinding in spatiile de transport. Natura schimbatoare a metodelor moderne de transport a facut ca semnalizarea statica sa fie oarecum inutila. Digital signage-ul, pe de alta parte, este usor de actualizat, ofera experiente interactive si poate integra date in timp real.

 

Digital Signage-ul in spatiul de transport poate reduce timpul pe care un pasager il petrece in cautarea unei anumite locatii. Daca numele sau locatia se schimba, in loc sa se modifice un semn static sau sa se imprime noi harti, informatiile actualizate sunt incarcate pe un server, iar digital signage-ul  le afiseaza imediat.

 

Un alt beneficiu al digital signage-ului in transport este utilizarea publicitatii nationale si a celei bazate pe locatie. Sistemele dinamice de digital signage au capacitatea de a prezenta publicitate semnificativa care sa aiba impact asupra publicului vizat. In plus, flexibilitati sale ii permit sa incorporeze cu usurinta culorile unui brand si logo-ul, sa foloseasca efecte vizuale convingatoare, si sa interactioneze cu tehnologiile utilizatorilor, cum ar fi telefoanele mobile; aceasta publicitate mai inteligenta creeaza un angajament mai bun si conduce la mai multe vanzari.

 

Exista mai multe moduri in care digital signage-ul poate fi implementat in sectorul transporturilor.

 

Tipuri de Digital Signage in transport

 

Digital signage-ul static este un punct elementar in wayfinding si, in general, este mai util intr-o statie mica decat intr-un aeroport international mare sau intr-un terminal de tranzit enorm. Cu toate ca este buna in anumite privinte, o solutie statica care arata o harta digitala a statiei, nu maximizeza capacitatile dinamice ale informatiilor si ale datelor in timp real.

 

Infochiosc-urile au fost utilizate in scopuri de wayfinding digital o perioada de timp, dar aplicabilitatea lor este din ce in ce mai inteligenta. In timp ce infochiosc-urile cu ecrane tactile permit utilizatorilor sa caute o anumita informatie intr-un aeroport, intr-o statie de autobuz sau intr-o gara, si sa obtina instructiuni de ghidare, sau pur si simplu sa vada ce se afla in zona, multe utilizeaza analitica pentru a intelege mai bine utilizatorii si interesele lor.

 

Videowall-urile se gasesc, de asemenea, in aplicatii de wayfinding. Configuratiile, in general, nu sunt in schemele traditionale two-by-two sau three-by-three; acestea ar putea fi two-by-two, dar in format portrait, sau ar putea fi doua ecrane in portrait unul langa altul, caz in care utilizatorii pot atinge un ecran pentru wayfinding, iar pe celalalt vor fi afisate reclame digitale. 

 

 Unde sa Incepem

 

Atunci cand un hub de transport cauta sa implementeze digital signage-ul intr-un spatiu, exista patru elemente cheie la care trebuie sa se gandeasca. Primul il reprezinta determinarea obiectivelor. Acestea ar putea fi pur si simplu, aducerea calatorilor de la un punct la altul, sau ar putea fi mai complexe: cresterea gradului de constientizare a facilitatilor oferite, afisarea anunturilor si alertelor, sau impulsionarea vanzarilor prin publicitate.

 

Odata ce obiectivele sunt definite, pasul urmator este de a determina ce fel de digital signage ar trebui implementat. 

 

Dupa aceea, este important sa se determine modul in care o organizatie se asteapta sa beneficieze de ceea ce implementeaza, pentru a fi in masura sa masoare obiectivele care au fost stabilite. Ar trebui sa existe o modalitate de a urmari satisfactia utilizatorilor sau cresterea vanzarilor generate de digital signage-ul implementat.

 

In cele din urma, este important sa ne gandim la viitor: ce resurse sau programe de completare suplimentare pot fi integrate intr-o strategie de digital signage dincolo de wayfinding si ecrane tactile.

 

Incorporarea altor Tehnologii

 

Digital wayfinding signage are si alte aplicatii.  

 

Publicitatea DOOH (Digital Out of Home) este cel mai evident program de completare la o strategie wayfinding. Este adesea vazuta ca fiind mai putin perturbatoare decat publicitatea traditionala; calatorii se asteapta sa o vada in timp ce asteapta pentru transport, si poate fi privita ca fiind mai utila si mai oportuna decat publicitatea in-home, prin afisarea de informatii despre locurile in care se poate manca sau se pot face cumparaturi intr-un terminal, precum si prin afisarea atractiilor si serviciilor locale precum Wi-Fi.

 

Digital signage-ul static pentru wayfinding asociat cu reclame permite o utilizare mai constructiva a display-urilor digitale, iar continutul poate fi actualizat frecvent, fara a schimba display-ul in sine. Videowall-urile LED mai mari pot fi, de asemnea, integrate cu tehnologii si aplicatii mobile, astfel incat utilizatorii sa poata face o achizitie sau sa poata obtina mai multe informatii.

 

Adaugarea de semnale luminoase chioscurilor si display-urilor digitale, aproape de NFC (near field communication) sau de RFID (Radio-Frequency Identification) este o alta optiune. Un utilizator poate atinge un smartphone la un display sau chiosc cu tehnologia NFC sau poate folosi un cod QR pentru a primi informatii despre tranzit sau despre un produs, direct pe un dispozitiv.

 

Semnalele luminoase sunt o tehnologie cu crestere rapida in multe sectoare; Business Insider estimeaza ca vor exista 4,5 milioane de semnale luminoase active, pana la sfarsitul anului 2018.  

Un chiosc poate deveni un hub Wi-Fi, precum si un mecanism de wayfindin. Calatorii care asteapta in terminalele se pot conecta la Wi-Fi-ul incorporat in chiosc, care deschide oportunitati pentru cresterea veniturilor prin taxe Wi-Fi, precum si prin  publicitatea directionata.

 

Wayfinding-ul in spatiul de transport este mult mai mult decat un semn ce indica drumul. Utlizarea digital signage-ului pentru a angaja si a interactiona cu calatorii poate crea o experienta de calatorie mai lina, in timp ce creste si veniturile, si este o parte din miscarea catre orase mai inteligente – o retea de date si informatii colectate si transmise in mod constant pentru a lega oamenii si tehnologia, creand o lume cu adevarat conectata, informata.