Abonare Newsletter

Selecteaza Domeniu:

Solutii Smart Home – cine le cumpara?

Nu este un obiectiv de generatie sau de gen sa-ti doresti un stil de viata confortabil, placut si fara stres, iar astazi, asta determina aproape pe oricine sa-si amenajeze o casa inteligenta.

 

 

Nu mai este doar pentru adoptatorii timpurii sau pentru pasionatii de tehnologie, casa conectata este un concept pe care cumparatorii il imbratiseaza. Cu un ecosistem de produse din ce in ce mai intuitive, care pot fi controlate de oriunde, exista cu adevarat ceva pentru toata lumea: boxe inteligente, dispozitive de divertisment, iluminat conectat, termostate inteligente si sisteme de monitorizare si securitate pentru locuinte. Centrata in jurul tehnologiei Voice Assistant, se estimeaza ca locuinta inteligenta va totaliza aproape 1,3 miliarde de dispozitive pana in 2022.

 

Cum tot mai multi oameni impartasesc emotia si anticiparea casei inteligente, este tot mai clar ca fiecare potențial cumparator are un set specific de nevoi si dorinte. Explorarea, intelegerea si achizitionarea de produse smart home este diferita pentru fiecare generatie. Gen Z, Millennials, Gen X si Baby Boomers – chiar si cumparatori de sex feminin – toti au diverse motivatii pentru a trece la smart home.

 

Cu o putere de cumparare tot mai mare, Gen Z, cei nascuti dupa 1996, pot fi cei mai pregatiti pentru tehnologia smart home. Cu cheltuieli planificate de 143 miliarde de dolari, aceasta prima generatie complet digitala este Internet-savvy si flexibila in deciziile de cumparare. Ca si predecesorii lor Millennials, acestia graviteaza spre centrele urbane, comunica in principal prin intermediul social media si pot adopta și aprecia cu usurinta aparatele inteligente.

 

Millennialii, care sunt urmasii generatiilor Baby Boomers si Generation X, apreciaza usurinta de utilizare si au abilitatea de a accesa aproape orice de pe smartphone. Acestia isi doresc “factorul cool” – sa deschida usa garajului si sa aprinda luminile prin comanda vocala atunci cand intra pe alee sau sa foloseasca roboti casnici precum aspiratoare si masini de tuns iarba pentru a gestiona treburile care ocupa mult din timpul pe care l-ar putea folosi pentru activitati mai placute.

 

Gen X, cei nascuti intre 1965 si 1979, folosesc tehnologia inteligenta pentru a avea grija de parintii lor in varsta (Baby Boomers) – si pentru cei din urma, totul inseamna adaugarea de confort si simplitate in rutina de zi cu zi. Deoarece Boomers cauta abilitatea de a ramane in siguranta si independenti in casele lor actuale, casele inteligente care dispun de camere de securitate si de sonerii video pentru a monitoriza vizitatorii, livrarile si potentialii intrusi se inmultesc.

 

Incrucisand toate generatiile, femeile au mai multe de spus decat oricand atunci cand vine vorba de achizitiile de dispozitive smart home. Fie ca administreaza o gospodarie, o corporatie sau ambele, iau decizii rapide cu privire la dispozitivele care le vor imbunatati viata de zi cu zi. Securitatea la domiciliu este o opțiune deosebit de dorita de mamele care lucreaza, deoarece le permite sa fie „acasa” si in control de pe smartphone, tableta sau computer.

 

In ciuda naturii diverse a acestor grupuri si a caracteristicilor lor variate, toate împartasesc un optimism si un interes pentru aceste produse high-tech interesante. Asadar, cum pot comerciantii sa comunice avantajele caselor inteligente?

 

A avea produsele potrivite este un inceput, dar este vorba de mai mult decat atat. New Age Electronics, de exemplu, ofera un program extins de sortiment pentru a se asigura ca retailerii au optiuni, culori si modele nelimitate. Programul lor build-a-box ofera planificare, previziune si reinnoire colaborativa, alaturi de articole exclusive, optiuni de ambalare personalizate si avantajul de a combina mai multe marci pentru a crea solutii personalizate.

 

Calea spre succes

 

  • Prezinta stocul potrivit – solutiile extinse de sortiment si pachetele personalizate permit comerciantilor sa ofere o experienta unica si convingatoare in magazin.
  • „Afiseaza si vinde” conceptul de casa inteligenta – produsul pe rafturi este doar o parte a ecuatiei. Un personal de vanzari educat si entuziast poate oferi cumparatorilor produsele de care au nevoie – si ii poate face sa revina pentru articole suplimentare.
  • Recunoaste si adopta o abordare diferita pentru fiecare generatie de cumparatori. Millennialii, de exemplu, vor fi motivati sa cumpere de alti factori comapartiv cu Gen X. Amintiti-va sa vorbiti limba lor.