Abonare Newsletter

Selecteaza Domeniu:

Tehnologia digital signage duce experienta oaspetilor la un alt nivel

Ajungi la hotelul la care ai facut rezervare, si te plimbi prin fata intrarii principale sau, probabil, prin cazinou. S-ar putea sa fii obosit dupa un zbor lung sau dupa o zi de intalniri si mai lunga. Poate ca esti la inceputul unei scurte evadari, a unei mici aventuri intr-un loc nou.

 

Iti scoti portofelul cand te apropii de receptie pentru a te inregistra. Apoi te loveste: un lobby cu un video wall imens, o multime de informatii digitale si continut captivant pentru a stii totul despre locul in care te afli – de la piscina pana la bistro si la proprietatile din jur. Relaxeaza-te!

 

“Observam ca multe hoteluri pun tehnologia “wow” in zona de lobby, in spatele receptiei; un video wall care afiseaza diferite aspecte ale proprietatii, de la piscina sau bar, cu mai multe display-uri in bar, care afiseaza evenimente sportive si alte divertismente”, a declarat Joseph Yost, director de integrare, CCS Presentation Systems. “Aceasta piata a ospitalitatii este in crestere, deoarece tehnologia devine mai accesibilasi mai integrata.”

 

 

Acest lucru este evident, a spus el, in special la brandurile hoteliere mai mari. Scopul este de a reflecta stilul particular al marcii prin intermediul video wall-urilor artistice. “Am vazut video wall-uri artistice care reflecta mediul sau regiunea. Unele sunt nebunie curata, video wall-uri exagerate, care stimuleaza gandirea.”

 

 

Si layout-urile au devenit mai elaborate. “Nu mai sunt toate patrate sau dreptunghiulare”, a spus Hoffert. “Acum sunt concepute pentru a fi mult mai atragatoare.”

 

Chiar si camerele de hotel de ultima generatie sunt echipate pentru experientele AV mai noi, cum ar fi display-urile profesionale din gama Hotel TV de la Samsung. 

 

Varsta conteaza

 

Deloc surprinzator, varsta angajatilor joaca un rol in operarea ospitalitatii AV, a spus Yost. “Millennialii, spre deosebire de alti membri ai personalului mai in varsta, au crescut cu tehnologie si doresc si se asteapta sa o puna in aplicare. Hotelurile si intreaga industrie a ospitalitatii mizeaza pe acest lucru. Odata cu scaderea costurilor pentru digital signage, este mai accesibila instalarea mai multor tehnologii intr-o proprietate. Dintr-o locatie centrala, poate fi promovata o proprietate in mai multe zone folosind un singur angajat de marketing, care creeaza continutul si il distribuie.”

 

Nu este vorba doar despre lobby

 

In hotelurile renumite, tehnologia AV nu consta doar in video wall-ul din lobby, ci si in frigiderele din spatele barurilor hoteliere care sunt ele insele display-uri clare, unde pot fi promovate anumite bauturi sau oferte de meniu. “Si daca un vanzator doreste sa plaseze un produs intr-un hotel, trebuie sa plateasca pentru publicitate”, a spus Yost. “Un restaurant poate fi promovat pe display-ul digital al hotelului pe baza unui unui abonament lunar.”

 

 

Nu exista un oras care sa valorifice mai bine publicitatea pentru plasarea de produse decat Las Vegas, care se intampla sa fie si un lider mondial in ospitalitatea de ultima generatie. “Daca intri in oricare dintre mall-urile unui hotel din Vegas, vei vedea digital signage peste tot, cu anunturi pentru produsele vandute in magazinele lor.”

 

Nu uita de Upsell

 

Ca si alte piete, ospitalitatea include oportunitati de upgrade. 

 

Pe masura ce tot mai multe proprietati implementeaza ecrane tactile in format mare, incercati sa oferiti experiente concierge virtuale pentru a ajuta acele locatii sa devina mai ‘guest friendly’, a spus Hoffert. “In centrele de conventii ale hotelului, clientii cauta o automatizare suplimentara. Poti sa mergi printr-un hotel si sa vezi o bucata de hartie cu un program de evenimente si intalniri; acest lucru necesita munca. Acum vedem display-uri de format mic de 32 inci sau mai mici, care citesc automat datele si pastreaza informatiile relevante. Si integrarea menu board-urilor digitale, touch sau non-touch, permite actualizari mai usoare.”

 

 

Toate acestea pot fi legate in sistemul point-of-sales din restaurantul hotelului, de exemplu, cu descrieri ale ofertei. “O optiune completa este sistemul tactil, interactiv”, a spus el. “Si mai vin si altele. E o nebunie; ne jucam cu niste lucruri distractive.”