Abonare Newsletter

Selecteaza Domeniu:

Utilitatea videowall-urilor si panourilor LED

Videowall-urile sunt “pereti video” formati din mai multe monitoare, televizoare, panouri LED etc., puse unele langa altele sau suprapuse pentru a forma un ecran mare. Videowall-urile permit afisarea unuia sau mai multor tipuri de continut pe suprafete foarte mari.

 

In principiu, videowall-urile pot fi realizate cu orice fel de ecrane, insa un videowall profesional nu se poate face decat cu monitoare profesionale dedicate videowall-urilor. Monitoare profesionale care formeaza un videowall pot avea dimensiuni variate, de la 40″ pana la 100″. Prin instalarea acestora in matrice video se obtine un videowall. Functia de matrice video este extrem de flexibila permitand formarea de imagini de tipul 2×2, 2×3, 2×4, 3×3, etc.

 

Un videowall poate fi folosit ca instrument de afisare a informatiilor, de marketing sau de digital signage.

 


 

In momentul in care luam in considerare realizarea unui videowall, trebuie sa stim ca pe langa display-urile profesionale ce il alcatuiesc, mai avem nevoie de suportul de montare si, optional, de un controller video.

 

Componentele unui videowall trebuie sa indeplineasca anumite cerinte:

 

1. Calitatea display-urilor. Exista display-uri destinate unei functionari moderate (mai putin de 24 de ore pe zi), considerate entry level, si exista display-uri destinate functionarii in exterior, care trebuie sa indeplineasca niste conditii foarte stricte, sa aiba o luminozitate mult mai mare, sa reziste la variatii mari de temperatura si multe altele. 

 

RomAudioVideo comercializeaza atat display-uri profesionale, cat si ecrane LED de interior/exterior pentru videowall-uri.

 


 

2. Rama display-urilor. Cu cat este mai mica, cu atat spatiul dintre monitoare va fi mai mic, sau chiar inexistent, iar imaginea va fi mai unitara. 

 

3. Sistemul de fixare. Trebuie sa fie foarte rezistent, sa permita alinierea perfecta a monitoarelor, atat pe orizontala cat si pe verticala, precum si accesul la porturile specifice pentru conectare si mentenanta.

 

Sistemele de montare pentru videowall-uri oferite de noi sunt printre cele mai performante si mai rezistente de pe piata, permit configuratii mult6iple si sunt compatibile cu toate display-urile profesionale.

 


4. Controller-ul video. In functie de destinatia videowall-ului si de tipul de continut care urmeaza sa fie generat, acesta poate sa varieze extrem de mult. Astfel putem avea un player incorporat care sa genereze continut de la un simplu stick USB, pentru o imagine pe tot ecranul, sau un sistem de computere care sa gestioneze input-uri multiple, sa distribuie continut si sa realizeze upscaling.