Abonare Newsletter

Selecteaza Domeniu:

Video Walls – LCD vs. LED

Ecranele si display-urile digital signage devin din ce in ce mai mari si rezolutia lor este din ce in ce mai buna, indiferent daca vorbim despre un ecran LCD de 98 inchi sau despre un display LED 4K mai mare.

 

LCD-urile de format mare sunt acum suficient de mari si de buna calitate pentru a putea fi folosite la crearea unui video wall, si acelasi lucru putem spune si despre display-urile LED.

 


 

Care sunt argumentele pro si contra pentru utilizarea unui video wall fata de un singur display de format mare?

 

Un video wall LCD va fi mai putin costisitor si va avea o mai mare flexibilitate in modul in care este afisata imaginea finala comparativ cu o singura unitate. De exemplu, ne putem dori sa acoperim un perete lung, ingust sau un perete curbat pe care un singur ecran de format mare nu se poate monta. Un singur display de format mare este mai usor de implementat si poate afisa continut UHD minunat, dar pot exista locatii in care nu se poate monta un astfel de ecran. 

 

Este un LCD de 98 de inchi mai bun decat un ecran LED mai mare?

 

Depinde de zona in care se instaleaza, de utilizare si de nevoia de flexibilitate a design-ului. Daca cei care vizioneaza continutul se afla in apropierea panoului, atunci un LCD UHD va fi, probabil, cea mai buna optiune. Un video wall LCD este o optiune cu un pret mic, dar imbinarile dintre ecrane sunt vizibile. Pe de alta parte, daca ecranul este situat la o distanta mai mare fata de privitori si/sau exista lumina ambientala puternica in camera, un display LED poate oferi avantaje. Display-urile LED ofera cea mai mare flexibilitate de design, toleranta la lumina ambientala iar imbinarile nu sunt vizibile la distanta optima de vizionare.

 

Unde este mai bun unul decat celalalt si care este diferenta dintre ele?

 

Exista o gama completa de tehnologii care pot fi folosite pentru a crea un video wall – panouri LCD, cuburi cu proiectie din spate, panouri LED. Fiecare optiune poate fi potrivita, in functie de instalatie. Elementele cheie in alegerea celei mai bune tehnologii pentru o instalatie includ: flexibilitatea design-ului, amprenta fizica, usurinta instalarii, calitatea imaginii, toleranta la lumina ambientala, fiabilitatea, usurinta de intretinere si costurile.