Abonare Newsletter

Selecteaza Domeniu:

Zece sfaturi de securitate cibernetica pentru casa inteligenta

 

De la laptop-uri la dispozitivele off-the-shelf, vulnerabilitatile cibernetice se inmultesc, deoarece casele si birourile integreaza mai multe dispozitive conectate la internet. Acum este un moment excelent pentru a face cateva schimbari simple care vor duce la un nivel mult mai ridicat de siguranta si securitate pentru clientii dvs.

 

Exista o gama larga de pasi pe care consumatorii ii pot face cu usurinta, desi unii necesita un pic mai multa atentie sau abilitati tehnice. Dispozitivele conectate la internet, precum monitoarele pentru copii, camerele de securitate de la domiciliu, soneriile si termostatele, sunt cel mai usor de hacuit. Protectia prin parola si dispozitivele actualizate sunt la fel de importante pentru casa inteligenta, cum sunt si pentru un computer sau un telefon mobil.

 

Iata 10 sfaturi pentru securitatea produselor

 

1. Nu folositi niciodata aceeasi parola pe mai multe site-uri sau servicii online. Atat Apple, cat si Google ofera gratuit manageri de parole care pot avea grija de parolele dvs. si chiar sugereaza automat parole puternice care sunt greu de spart.

 

2. Activati “two-factor authentication” pentru a impiedica hackerii care v-au furat parola sa se conecteze la contul dvs. de Facebook sau Google. “Two-factor authentication” trimite,  pe telefon, un mesaj text cu un cod de conectare pentru a verifica daca sunteti dvs.

 

3. Pe urmele recentei hacuiri Facebook, in afara de schimbarea parolei, utilizati ecranul de setari Facebook pentru a revizui lista de aplicatii si site-urile carora le-ati acordat acces la datele dvs. Eliminati orice aplicatii sau site-uri pe care nu le recunoasteti si in care nu aveti incredere.

 

4. Nu cadeti prada fraudelor inteligente de phishing care solicita plata si indica faptul ca au o parola veche pe care o recunoasteti. Probabil ca a fost cumparata pe “dark web-ul” ilegal.

 

5. Acoperiti camera computerului cu banda sau utilizati un capac special pentru camera pentru a preveni ochii curiosi.

 

6. Cumparati dispozitive IoT (camere video, monitoare pentru copii etc.) numai de la producatori si furnizori de renume. Schimbati parola de administrator imediat dupa conectare. Verificati anual actualizarile de securitate pe care le puteti descarca.

 

7. Evitati dispozitivele IoT folosite, cum ar fi routerele sau camerele video. Ar putea avea deja instalat un program malware.

 

8. Sunati-va furnizorul de servicii de internet si solicitati un router actualizat. Schimbati parola WiFi a routerului dvs. de acasa.

 

9. Creati automat copii de siguranta a datelor – imagini, contacte si documente. Daca un computer este compromis, este mai usor sa il reformati decat sa gasiti malware-ul.

 

10. Evaluati sanatatea cibernetica a familiei. Asigurați-va ca toti membrii familiei dvs., fac tot ceea ce este necesar pentru a-si proteja datele.