Newsletter

Selecteaza Domeniu:

(Română) Solutii audio pentru alarmarea populatiei in caz de dezastru

Instiintarea, avertizarea, pre-alarmarea si alarmarea se realizeaza in scopul dispunerii masurilor de protectie a populatiei si bunurilor materiale, precum si pentru limitarea efectelor dezastrelor.

 

Cele mai des intalnite situatii in care este alarmata populatia, prin intermediul sirenelor electrice si electronice, au loc in timpul inundatiilor, când este semnalata iminenta producerii unor viituri care sa puna in pericol viata persoanelor.

 

De asemenea, sistemul de înstiintare-alarmare este utilizat in cazul producerii unor accidente tehnologice in care sunt implicate substante periculoase, ruperii unor baraje hidrotehnice sau caderii obiectelor din atmosfera. Aceasta metoda destinata protectiei populatiei civile poate fi utilizata si in timpul conflictelor armate.

 

Destinatia, structura si arhitectura Sistemului National Integrat de Instiintare, Avertizare si Alarmare a Populatiei in cazul iminentei producerii dezastrelor sau atacurilor aeriene trebuie sa respecte normele tehnice prevazute in Ordinul Nr. 886 din 30 septembrie 2005.