Abonare Newsletter

Selecteaza Domeniu:

1 milion de ecrane interactive au fost vandute in 2016

Conform celui mai recent raport de piata Futuresource Interactive Display intocmit de Futuresource Consulting, panourile plate interactive (IFPD-uri) au continuat sa fie un succes considerabil in 2016, pe piata corporate si educationala. Pana in T4, 68 la suta din totalul vanzarilor de display-uri interactive au fost IFPD-uri.

 

 

Cresterea a fost semnificativa, cu o CGAR (rata de crestere anuala compusa) de 59 procente din 2013 pana in 2016 si se preconizeaza ca aceasta crestere va continua. Tabla interactiva (IWB), tehnologia originala, este in declin. Cu toate acestea, cele doua tehnologii combinate au contribuit la 1,6 milioane de display-uri in 2016. SUA a avut o crestere a volumului anual de 24 la suta, valoarea a crescut cu 36 la suta, cu o tranzitie rapida la IFPD-uri de dimensiuni mai mari, iar jumatate din vanzari sunt reprezentate de display-urile cu dimensiuni mai mari de 70 de inchi. Mai mult de doua treimi din salile de clasa din SUA au acum un ecran interactiv, iar nivelul de crestere va continua.

 

Aceasta piata a fost anterior dominata de furnizori, care au dezvoltat initial produse pentru a deservi pietele de invatamant. Pana in prezent, asimilarea display-urilor interactive in sectorul corporativ a fost limitata. Au fost criticate solutiile precum supra ingineria pentru pietele corporative, unde este mai putin probabil ca utilizatorii sa foloseasca tehnologia in mod regulat, si, prin urmare, necesita simplitate sporita. Cu o piata aproape neexploatata de 32 de milioane de camere de intalniri corporate la nivel global si mai putin de un milion de display-uri instalate pana in prezent, oportunitatea este semnificativa.

 

Intrarea pe piata a gigantilor tech la nivel mondial – Microsoft, Google si Cisco schimba dinamica industriei. Acesti furnizori de solutii se folosesc de infrastructura si de solutiile de colaborare existente pentru a aduce o propunere de valoare complet noua pe piata. Noii intrati promoveaza solutii simple, all-in-one pentru camere de intalniri. Utilizatorii pot crea folosind interactivitatea tactila, pot partaja continut cu participantii (atat la distanta, cat si in camera) si pot efectua apeluri vocale sau video. Camerele video, difuzoarele si microfoanele sofisticate incorporate incurajeaza o interactiune de inalta calitate, precum si o configurare usoara si flux de lucru continuu. Aceste ecrane au caracteristici precum pornire automata atunci cand cineva se apropie, sau pornire one-touch. Este de asteptat ca piata corporativa ss ajunga la 500.000 de vanzari anuale pana in 2021.

 

Noile tehnologii tactile interactive, precum tehnologia FlatFrog InGlass, sunt utilizate de cel putin cinci marci importante si ofera o experienta de atingere (touch) extrem de precisa. Dell, NEC, si HiteVision au adaugat tehnologia la gamele lor high-end. Tehnologia Projective Capacitive (PCAP), adesea gasit in industria dispozitivelor mobile, este pe cale sa apara, si este utilizata pentru produse precum Microsoft Surface Hub si Cisco Spark Board.

 

Mai multe display-uri au PC-uri incorporate, devenind atfel dispozitive autonome, ex. Microsoft Surface Hub, care integreaza si platformele Microsoft existente precum Office, Skype, si OneNote.

 

Raportul Futuresource de 86 de pagini examineaza starea actuala a pietei de afisare interactiva din peste 67 de tari, examinand segmentarea pietei, driverele si barierele, precum si previziunile detaliate pentru urmatorii cinci ani.