Abonare Newsletter

Selecteaza Domeniu:

12 sfaturi de luat in considerare la implementare unui sistem audio in retea

 

Ar fi dificil sa numim o singura afacere in care audio nu este o componenta integranta a experientei globale. In faza initiala de planificare, proprietarii de afaceri trebuie sa ia în considerare o gama larga de aplicatii posibile, precum și SPL-ul (nivel de presiune sonora) corespunzator, acoperirea fonica si calitatea si sa introduca un sistem de control usor de utilizat pe care orice angajat sa il poata gestiona. Iata cateva sfaturi pe care ar trbui sa le luati in considerare atunci cand planificati, testati si implementati un sistem pro audio.

 

1. Intai testati – Reteaua are propriile sale nevoi unice.

 

2. Asigurati-va ca toate interconexiunile analogice din fiecare zona sunt curate si silentioase. Desi nu exista un zumzet traditional asociat cu AV in retea, verificarea componentelor analogice este inca critica, sau zgomotul va fi transmis in retea impreuna cu audio.

 

3. Ratele de esantionare trebuie sa fie corelate pe toate echipamentele audio din retea. In caz contrar, nu vor putea intelege sau reproduce semnalul audio care este transmis.

 

4. Latenta minima a protocolului de retea trebuie sa fie luata in considerare atunci cand se alege o platforma pentru AV in retea. De asemenea, considerentele privind traficul de retea segregat potential, accesul de la distanta pentru asistena tehnica si, eventual, chiar redundanta retelei pentru aplicatii critice trebuie planificate in prealabil cu departamentul IT – mai ales atunci cand integrati sistemul audio cu infrastructura IT existenta. 

 

5. Latenta creste cu fiecare hub de comutare implicat in sistem. Daca setarile de latenta nu sunt facute in mod corespunzator pentru a permite intarzierea transportului semnalului creat de interconectarea din ce in ce mai complicata a retelei, sunetul va deveni sporadic si vor rezulta caderi de retea intermitente.

 

6. Nu toate protocoalele audio de retea vor funciona bine intr-o retea cu alt trafic. Unele protocoale de retea sunt de proprietate si nu se vor preta sa incorporeze echipamentul altor producatori in sistem. Unele protocoale de retea adauga atat de multa latenta inerenta incat nu sunt potrivite pentru sunet live.

 

7. Planificati. Ce ar trebui sa aveti in setul de instrumente in ziua în care lucrurile nu merg bine? Si da, ar trebui sa va pregatiti intotdeauna pentru astfel de situatii. Aceasta lista va arata putin diferit fata de cutia dvs. traditionala de instrumente, deoarece reteaua este acum in joc. Desi este inca o idee grozava sa aveti baterii si microfoane de rezerva, acum exista o cerere pentru comutatoare de rezerva, routere si cabluri Ethernet pentru a va asigura ca orice forma de control al retelei este stabila si poate fi extinsa la nevoie.

 

8. Wireless-ul si audio in retea nu se amesteca in general. Wireless-ul trebuie rezervat numai pentru control.

 

9. Se recomanda o retea redundanta. Daca doriti ca totul sa functioneze perfect, atunci redundanta este prietenul dvs. Totusi, nu toate protocoalele audio in retea au capacitatea de a detecta o problema si de a se comuta automat.

 

10. O aplicatie de scanare in retea este intotdeauna un instrument util. La fel ca orice imprimanta sau computer in retea, daca adresele IP sunt in afara retelei sau sunt duplicate accidental, audio nu se va reda. O aplicatie precum Fing va scana reteaua si va va spune ID-ul MAC si adresa IP a fiecarui echipament din retea – un instrument incredibil de valoros atunci cand lucrurile nu functioneaza conform asteptarilor.

 

11. Suport tehnic puternic. Este util sa lucrati cu producatori care mentin linii de comunicare deschise intre asistenta lor tehnica, departamentele de inginerie si de IT. O astfel de entitate poate fi o raritate in ziua de astazi, dar exact asta ar trebui sa cautati.

 

Pentru utilizatorii finali, așteptarea ar trebui sa fie posibilitatea de a apela fie la integrator, fie la producator. Acum exista produse care permit o conexiune de la distanta la un sistem. O conexiune de la distanta permite tehnicianului sa vada toate dispozitivele din retea si setarile acestora si sa faca modificari corective in timp real.

 

12. Pastrati lucrurile simple. Ce masuri puteti lua pentru rezolvarea eficienta a problemelor unui sistem? Este o idee buna sa proiectati un sistem in jurul comutatoarelor care pot fi gestionate, dar sa incepeti cu toate functiile dezactivate. Alegeti un comutator de retea care sa depaseasca cantitatea de trafic de date necesara. Un server DHCP care este activ in retea poate fi de asemenea folositor – adica un router in loc de un comutator. Dar, in general, Link-Local va sorta adresele.

 

Totul trebuie setat in mod implicit la configuratia automata (DHCP) pentru a obtine automat adrese IP. Un singur dispozitiv cu un IP static pe o retea noua poate crea mari probleme. Daca niciun server DHCP nu este activ in retea, cel mai bine este sa aduceti fiecare articol pe rand in online si sa lasati Link-Local sa sorteze efectiv lucrurile. Cand depanati, folositi aceeasi abordare.