Abonare Newsletter

Selecteaza Domeniu:

20 de beneficii ale instalarii dispozitivelor de numarare a pasagerilor in mijloacele de transport in comun

20 de beneficii ale instalarii dispozitivelor de numarare a pasagerilor in mijloacele de transport in comun

 

 

Populatia lumii este in continua crestere in orase: 53% din aceasta locuieste in prezent in zonele urbane, iar acest numar este de asteptat sa ajunga la 67% pana in 2050. Aceasta urbanizare in crestere duce la cresterea cererii de transport, ceea ce necesita o crestere corespunzatoare a ofertei de transport in masa. Utilizarea sistemelor de numarare a persoanelor si de analiza a comportamentului pasagerilor poate favoriza o crestere ordonata a transportului urban.

 

Datorita dispozitivelor de numarare a persoanelor si instrumentelor inovatoare de analiza a pasagerilor, zonele urbane pot asigura sisteme de transport public eficiente si durabile.

 

Cererea pasagerilor este cheia planificarii unor retele de transport public eficiente. Cu toate acestea, exista de obicei o lipsa de informatii care are ca rezultat un serviciu de transport public care nu este aliniat la nevoile reale ale pasagerilor, ceea ce determina supraaglomerarea, timpii lungi de asteptare si ineficienta in ceea ce priveste furnizarea. In cele din urma, rezultatele sunt costisitoare, in timp ce utilizatorii sunt nemultumiti.

 

In mod traditional, informatiile referitoare la cererea pasagerilor sunt colectate prin proceduri manuale, cum ar fi cercetari, chestionare sau numarare manuala, care ofera doar informatii punctuale referitoare la perioade specifice.

 

Cu toate acestea, in zilele noastre, cu dispozitivele de numarare a persoanelor, comportamentul pasagerilor poate fi cunoscut, iar transportul public poate fi imbunatatit drastic.

 

Senzorii de numarare automata a pasagerilor folosesc senzori de numarare a persoanelor pentru a numara automat pasagerii in timp ce urca si coboara dintr-un autobuz, tren, tramvai sau alte sisteme de transport public la fiecare oprire sau statie. Acesti senzori sunt, de asemenea, utilizati pentru a inregistra timpii la fiecare oprire, oferind astfel date dezagregate foarte potrivite pentru planificarea serviciilor.

 

Senzorul People Counting Ultima AI are o precizie de peste 99%. In plus fata de precizie, bicicletele, bagajele, adultii si copiii pot fi usor diferentiati pentru date pure.

 

Sistemele de masurare a gradului de ocupare in timp real, cum ar fi VCare, ofera numarul de ocupanti in timp real pentru a sti cati oameni sunt in fiecare autobuz si pentru a contribui la respectarea regulilor si recomandarilor de distantare sociala.

 

De ce sa numerati pasagerii?

 

Exista multe avantaje in implementarea numararii automate a pasagerilor:

 

 1. Reducerea timpilor de calatorie.
 2. Cresterea satisfactiei utilizatorilor.
 3. Cresterea numarului de pasageri.
 4. Reducerea congestionarii traficului si a emisiilor cu efect de de sera.
 5. Reduceri semnificative de costuri cu procedurile manuale care necesita multa munca.
 6. Respectarea preocuparilor legate de confidentialitate.
 7. Utilizarea capacitatii maxime a unui vehicul de calatori.
 8. Obtinerea de informatii pentru previziuni si decizii legate de servicii.
 9. Analiza indicatorilor cheie de performanta, cum ar fi pasagerii pe mila si costul per pasager.
 10. Inregistrarea timpului petrecut in asteptare la fiecare oprire.
 11. Monitorizarea numarului de pasageri de-a lungul timpului.
 12. Justificarea subventiilor.
 13. Date fiabile la un cost redus, indiferent de cat de ocupat este serviciul.
 14. Monitorizarea gradului de ocupare in timp real pentru a urmari distantarea sociala si a asigura siguranta.
 15. Cresterea disponibilitatii resurselor.
 16. Optimizarea traseului.
 17. Gestionarea alocarii locurilor.
 18. Maximizarea valorii spatiului disponibil.
 19. Planificarea si programarea personalului in functie de cerere.
 20. Generarea valorilor precum timpul de asteptare la controlul de securitate per pasager, timpul de asteptare pentru check-in per pasager, veniturile per pasager / angajat, cheltuielile per pasager / angajat, intarzierile cauzate de securitate si cele mai aglomerate ore de trafic.

Aceste valori ajuta la operatiunile din terminale, planificarea portilor, gestionarea cozilor, gestionarea inchirierilor pentru zonele comerciale si la orarele pentru zboruri, trenuri, autobuze, exercitii de incendiu si gestionarea serviciilor si a facilitatilor.

 

Numararea oamenilor in jurul statiilor

 

In plus fata de numararea pasagerilor pe masura ce urca si coboara din transportul public, sistemul de numarare poate, de asemenea, sa monitorizeze fluxul de pasageri in jurul statiilor si sa arate nivelurile actuale de ocupare.

 

Cozile pot fi monitorizate pentru a arata numarul de persoane care asteapta la coada in timp freal, impreuna cu timpul mediu de asteptare.

 

Sistemul de analiza a zonei V-Count poate arataa, de asemenea, activitate per zona pentru a sti unde zabovesc oamenii si pentru cat timp, care intrari si zone au cel mai mult trafic si in ce momente ale zilei.