Abonare Newsletter

Selecteaza Domeniu:

2021 – O noua era a intalnirilor de afaceri

 

La primul anunt ca un vaccin pentru COVID-19 a fost aprobat pentru distribuire, s-a auzit un oftat colectiv de usurare la gandul ca finalul pandemiei este aproape si vom putea reveni la viata si la munca.

 

Mai sunt insa cateva luni pana cand forta de munca va putea reveni la o capacitate de 100%, dar planificarea revenirii are loc la fiecare nivel din mediul corporativ pentru a determina peisajul noii ere a colaborarii in salile de sedințe.

 

Analiza vitezei warp

 

Perioada de lucru de acasa care, pentru unii, ar putea dura pana la 18 luni, a fost un studiu clinic involuntar in sine. Nu numai ca a existat un grup mare de control pentru a masura productivitatea si sentimentul, dar angajatii au fost, de asemenea, obligati sa foloseasca videoconferinta ca sursa principala pentru a inlocui intalnirile fata in fata.

 

Numeroase studii au aratat ca, dupa cateva luni de munca de acasa, majoritatea fortei de munca a aratat clar ca vrea sa se întoarca la birou pentru cateva zile din sptamana si chiar pentru intreaga saptamana de lucru.

 

Un sondaj efectuat de Barco la nivel mondial in septembrie 2020 sustine aceste descoperiri.

 

„Optzeci si cinci la suta din forta de munca doreste sa se intoarca la birou si sa reia aspectul social al vietii profesionale care le-a lipsit atat de mult, desi cu posibilitatea de a combina munca de acasa cu munca de la birou”, spune Lieven Bertier, director de marketing la Barco.

 

Locul de munca hibrid nu este un concept nou. „COVID-19 a accelerat pur si simplu aceasta tendinta si a adus-o in centrul atentiei”, spune Bertier. „Intreprinderile trebuie acum sa intrebe, „Cum dorim sa arate modelul nostru de lucru hibrid?””

 

O experienta mai buna de intalnire

 

In ultimii doi ani, Bring Your Own Meeting (BYOM) a luat avant, iar perioada de lucru de acasa a consolidat aceasta tendinta.

 

Dupa ce s-au simtit confortabil cu utilizarea laptopului sau a altui dispozitiv personal pentru a lansa o conferinta video si a partaja continut, lucratorii nu sunt pregatiti sa renunte la usurinta utilizarii software-ului familiar pe propriul dispozitiv atunci cand se intorc la birou.

 

Cand angajatii de la birou din sondajul efectuat de Barco au fost intrebati ce investitii ar dori sa faca angajatorii lor, 26 la suta au spus: „Capacitatea de a controla tehnologia din salile de sedinte de la un laptop”, iar 33 la suta au spus „Echipamente de videoconferinta pentru utilizare in salile de sedinte.”

 

In timp ce Zoom, Microsoft Teams si Skype erau in top, respondentii la sondaj au mentionat 14 instrumente de conferinta diferite care au fost utilizate in mod regulat.

 

Frustrarea legata de utilizarea echipamentelor de prezentare si de videoconferinta din salile de sedinte nu este o plangere noua. Intrucat directorii AV/IT intentioneaza sa extinda amprenta spatiilor de colaborare din birou, examinarea urmatoarelor statistici din sondajul Barco poate ajuta la informarea luarii deciziilor:

 

(Imagine: Barco)

 

Pentru directorii AV/IT și CIO, Bertier spune ca intrebarile cheie devin: „Cum voi oferi asta oamenilor mei? Cum ma pot asigura ca pot prezenta si se pot conecta cu usurinta la o videoconferinta?” Solutia este BYOM.

 

Asigurarea unei colaborari sigure

 

Simplul gand ca fiecare angajat isi foloseste propriul laptop si platforma de videoconferinte zi de zi este suficient pentru ca departamentul IT sa piarda controlul. De accea trebuie sa se ia toate masurile necesare pentru a asigura siguranta datelor si informatiilor.

 

2021 si mai departe

 

Numai timpul ne va arata adevaratul procent de lucratori care vor continua sa lucreze de acasa (sau de oriunde) si cati vor fi la birou cu norma intreaga. Este larg acceptat faptul ca biroul hibrid este aici pentru a ramane, dar acum este momentul sa ne asiguram ca tehnologiile pentru salile de sedinte sunt perfecte pentru a mentine participantii implicati si productivi.