Abonare Newsletter

Selecteaza Domeniu:

3 moduri in care retailerii adopta schimbarea in 2021

 

Rezistenta industriei de retail in fata provocarilor a fost o poveste de succes remarcabila in 2020. Retailerii au dat dovada de putere si adaptabilitate pentru a raspunde nevoilor in schimbare ale clientilor.

 

Pandemia a creat noi modalitati de a face afaceri, de la asigurarea spatiilor sigure pentru COVID pana la regandirea modului de directionare a consumatorilor care isi petrec acum cea mai mare parte a timpului acasa. Pentru retailerii ramasi in picioare, aceasta perioada de schimbari i-a facut mai adaptabili si mai pregatiti pentru momentul in care revin vremurile bune.

 

Avand in vedere ca noul vaccin ofera promisiunea de a reveni la o viata mai normala, exista semne incurajatoare care ofera un sentiment de optimism pentru retail in 2021.

 

Retailerii adopta strategii omnicanal

 

Primul “lockdown” a lovit puternic industria. Cu magazinele fizice inchise pe tot globul, consumatorii au trecut rapid la cumparaturi online, iar vanzarile generale au scazut.

 

In ciuda acestui fapt, cresterea comertului electronic nu a putut suplini volumul pierdut prin usile magazinelor fizice, ceea ce arata importanta si rezistenta continua a magazinelor fizice, cu oferte potrivite pentru a incuraja cheltuielile. Companiile s-au adaptat la circumstantele in schimbare si s-au asigurat ca pot ajunge la consumatori in magazin sau acasa.

 

In 2020, separarea online-ului de offline a devenit o abordare invechita; brandurile si retailerii se concentreaza acum mai mult pe o strategie omnicanal pentru a se asigura ca pot raspunde nevoilor consumatorilor. Aceasta este cea mai buna abordare pentru a ramane relevante/i si a functiona chiar si dincolo de COVID-19.

 

Cresteti cererea pentru o experienta fizica de vanzare cu amanuntul

 

In ciuda cresterii comertului online, fiecare lockdown a dus la o crestere substantiala a cererii de fiecare data cand magazinele au fost lasate sa functioneze. Datele recente arata ca revenirea in magazine dupa al doilea blocaj a crescut cu 19,9%, pe masura ce consumatorii s-au intors in magazine pregatiti sa cumpere dupa mai multe saptamani in care au stat departe.

 

Consumatorii sunt fericiti sa vina in magazine, in ciuda faptului ca inca exista restictii. Avand in vedere acest lucru, retailerii au inceput sa implementeze solutii tehnologice, cum ar fi solutia de masurare a gradului de ocupare in timp real VCare. Astfel de tehnologii sunt concepute pentru a ajuta retailerii sa mentina un mediu sigur pentru toti clientii si angajatii.

 

Companiile au reactionat impresionant pentru a se asigura ca sunt sigure in timpul pandemiei de  COVID si s-au asigurat ca au comunicat acest lucru cumparatorilor lor. Un astfel de raspuns ii va pozitiona intr-o pozitie si mai puternica pentru succes in viitor, mai ales acum, ca a inceput vaccinarea.

 

Cumparaturi cu scop

 

Consumatorii doresc sa faca mai putine calatorii, dar atunci cand o fac, nu se intorc cu mainile goale. Acest lucru se datoreaza in primul rand cererii acumulate si este valabil mai ales pentru categorii precum electronice de larg consum, pe care oamenii sunt mai putin dispusi sa le cumpere online.

 

Marcile si retailerii au realizat acest lucru si s-au concentrat la maximum pe valorificarea acestor oportunitati de implicare. Aici tehnologia joaca un rol important.

 

Prin solutii precum analiza zonelor si gestionarea cozilor, retailerii pot oferi clientilor un mediu de retail excelent si o experienta personalizata, bine gandita.