Abonare Newsletter

Selecteaza Domeniu:

3 moduri in care retailerii pot folosi Heatmap & Zone Analytics pentru a genera conversii

3 moduri in care retailerii pot folosi Heatmap & Zone Analytics pentru a genera conversii

 

 

Ce legatura are fluxul de vizitatori din interiorul unui magazin cu conversiile? Dupa cum s-a dovedit, destul de multe. Schimbarile usoare in calea vizitatorilor dvs. pot creste traficul in jurul afisajelor promotionale si pot ajuta la evitarea blocajelor.

 

Datele colectate manual de vanzatorii pot fi inexacte si limitate pentru retaileri. Din acest motiv, retailerii utilizeaza acum tehnologii precum senzori de numarare a persoanelor si software-ul de analiza in retail V-Count pentru a genera harti de caldura (heatmaps) care urmăresc fluxurile de clienti in magazinele lor.

 

Inainte de progresele tehnologice, nu era posibil sa vizualizati un magazin ca un site web si departamentele ca pagini web individuale, dar acum este cu “heatmapping” si “zone analytics”. Retailerii pot utiliza analize heatmap pentru a intelege datele despre locatiile fizice tratand magazinele ca pe un site web. Solutiile de analiza a zonei (zone analytics) permit retailerilor sa primeasca actualizari in timp real; De fiecare data cand o persoana trece de la un alt departament, sectiune sau chiar dispozitiv, este ca si cum ai naviga la pagina urmatoare.

 

Iata 3 moduri in care retailerii folosesc hartile de caldura (heatmaps) pentru a genera conversii in magazin:

 

1. Masurarea interesului pentru afisajele promotionale

 

Hartile de caldura (heatmaps) contribuie la cresterea conversiilor in magazin, oferind informatii bazate pe fapte care permit retailerilor sa imbunatateasca marketingul, comercializarea si operatiunile, precum si experienta generala a clientilor. Stiind cat timp ramane fiecare client intr-un magazin si cat timp  petrece intr-o zona, arata un interes pentru produsele din cadrul unui departament; zonele care au cel mai mult timp de sedere tind sa aiba cele mai mari rate de conversie.

 

2. Identificarea zonelor fierbinti / moarte

 

Heatmaps arata nivelurile de implicare a clientilor pentru anumite zone. Activitatea ridicata arata implicarea cumparatorilor, in timp ce activitatea redusa arata o implicare minora sau niciun fel de implicare. Pe baza acestor date, retailerii se analiza posibilele motive pentru care exista o activitate minima si pot gasi solutii actionabile; aceasta poate include modificari ale semnalizarii digitale, descrierilor produselor, sortimentului de produse sau afisajelor.

 

3. Maximizarea resurselor si a personalului

 

Heatmaps va ajuta sa intelegeti daca aveti oameni la locul potrivit. Datele zone analytics (de analiza a zonei) pot fi livrate la anumite perioade de timp, astfel incat retailerii sa poata intelege traficul nu doar pentru o zi, o saptamana, o luna sau un an, ci si in timpul orelor de varf, al vanzarilor si al altor evenimente de marketing specifice.

 

Utilizand heat-mapping in magazin, va puteti vizualiza orele de varf pentru a va asigura ca aveti suficient personal. In plus, reprezentarea vizuala heatmap va permite sa intelegeti cu precizie locul in care personalul dvs. trebuie sa fie pozitionat; de exemplu, la un anumit raion sau in spatele casei de marcat, pentru a va servi cel mai bine clientii.

 

In orice scenariu, analizele heatmap elimina o mare parte din necunoscutele procesului de luare a deciziilor prin intelegerea modurilor in care clientii interactioneaza cu produsele din magazinul dvs. Prin utilizarea hartilor termice (heatmaps) si a tehnologiei de analiza a zonelor (zone analytics), puteti descoperi si rezolva probleme de care nu erati constienti pentru a maximiza vanzarile si a imbunatati satisfactia cumparatorilor.