Abonare Newsletter

Selecteaza Domeniu:

3 Moduri in care tehnologia schimba procesul de invatare

 

Dispozitivele mobile si alte instrumente digitale remodeleaza modul in care studentii primesc cursurile.

 

Cand vine vorba de studiu, studentii de astazi nu stau in biblioteci toata noaptea pentru a se pregati pentru examenele importante. Mai degraba, stau ascunsi in siguranta in camine cu un laptop sau un dispozitiv mobil.

 

Un studiu recent realizat de McGraw-Hill Education a aratat ca 74% dintre studenti prefera sa studieze acasa, in timp ce doar 14% indica faptul ca prefera biblioteca, probabil din cauza tehnologiei pe care o au la dispozitie acasa.

 

Studiul a constatat ca 81% dintre elevi spun ca instrumentele digitale i-au ajutat sa-si imbunatateasca notele, iar 82% spun ca laptopurile, tabletele si aplicatiile i-au ajutat sa-si petreac mai mult timp studiind.

 

Am cercetat modul in care tehnologia a remodelat experienta de invatatre pentru studenti.

 

1. Bibliotecile devin centre de colaborare high-tech

 

Cu mai multi studenti care invata acasa, universitatile sunt deschise sa creeze biblioteci ale viitorului. EdTech raporteaza despre biblioteca Ringling College of Art and Design, care a fost conceputa ca un loc de colaborare si experimentare, incluzand un laborator de informatica deschis 24 de ore si tehnologie de prezentare.

 

“Biblioteca va fi un loc foarte colaborativ – un fel de cutie cu nisip”, spune Kristina Keogh, director alserviciilor de biblioteca la Ringling College.

 

2. Instrumente digitale pentru a simplifica luarea notitelor

 

Cei mai multi dintre studentii chestionati de McGraw-Hill au spus ca laptopurile sunt cel mai important instrument pentru invatare. Laptopurile fac sarcinile, precum luarea notitelor, mai simple decat folosirea unui caiet  si a unui stilou pentru fiecare curs.

 

Studenta si blogger, Sabrina Leung foloseste Microsoft OneNote pentru a-si organiza si colora notitele din clasa. 

 

Leung scrie pe blogul sau ca utilizeaza, de asemenea, cele mai noi caracteristici OneNote pentru inregistrare audio.

 

“Sunetul inregistrat se sincronizeazacu notitele pe care le-ati introdus, astfel ca, atunci cand nu sunteti siguri despre o anumita parte, puteti face clic pe butonul de redare de langa paragraful respectiv si OneNote va reda sunetul …”, scrie Leung.

 

3. Aplicatiile mobile creaza invatare flexibila

 

Aproximativ 60% dintre studenti spun ca folosesc telefoane inteligente pentru a studia. Business Insider indica faptul ca acest lucru se poate datora in parte numarului de aplicatii mobile – multe care sunt gratuite – pentru dispozitivele Apple si Android. Unele dintre aplicatiile recomandate sunt:

 

  • Documents, o aplicatie pentru iOS care poate ajuta la urmarirea documentelor în cloud, indiferent daca sunt din OneDrive sau Box. De asemenea, ajuta la editarea si adnotarea fisierelor PDF.
  • Wunderlist, o lista de sarcini care poate fi colaborativa, ceea ce o face perfecta pentru munca in echipa.
  • Cite This For Me, o aplicatie care ajuta studentii sa creeze o biografie sau o lista de referinte rapid si usor.