Abonare Newsletter

Selecteaza Domeniu:

3 Moduri in care Universitatile folosesc Internetul Obiectelor

Ca urmare a cresterii cererii pentru dispozitivele conectate, universitatile pun in aplicare implementarea Internetului Obiectelor (IoT).

 

Numai in 2015, la nivel global, au existat mai mult de 13.4 miliarde de dispozitive conectate, aproape dublul populatiei umane. In prezent, dispozitivele conectate se extind mult dincolo de smartphone-uri si notebook-uri.

 

 

Ascensiunea internetului obiectelor inseamna ca literalmente orice – de la masinile pentru gatire lenta  la automate – poate fi conectat la internet. In calitate puncte centrale de inovare, universitatile sunt singurele in masura sa exploreze cresterea tehnologiei IoT.

“Comunitatea de invatamant superior poate conduce dezvoltarea tehnologiilor, modelelor de afaceri, eticii si liderilor lumii IoT”, scrie Florence Hudson, directorul de inovare al organizatiei de cercetare si educatie Internet2 intr-un articol IotT pe site-ul EDUCAUSE.

Unele universitati au imbratisat deja aceasta provocare prin explorarea modului de utilizare a datelor internetului obiectelor, crearea de campusuri mai inteligente si dezvoltarea de studii noi si interesante.

 

1. Mai Multe Dispozitive Conectate Inseamna Mai Multe Sanse de a Utiliza Datele

 

Datele au fost buzzy în campusurile universitare in ultimii ani, cu potentialul lor de a stimula rezultatele elevilor si de a ii ajuta in procesul de luare a deciziilor. La Universitatea din California de Sud, cercetatorii s-au straduit sa ia datele generate de tehnologiile IoT pentru a imbunatati procesele de predare si invatare.

 

In parteneriat cu USC Rossier School of Education si Viterbi School of Engineering, Centrul pentru Human-Applied Reasoning si Internet of Things (CHARIOT) isi propune sa adopte metode de modelare cognitive urmarite de camere video cu senzori pentru a obtine date refritoare la invatare, iar apoi sa le inteleaga si sa le utilizeze “pentru a optimiza si personaliza invatarea pentru toti elevii”.

“Cred ca este extrem de important ca educatia personalizata sainceapa chiar acum”, a declarat Rectorul USC Michael Quick. “Aducerea datelor, ingineriei si principiilor de inteligenta artificiala in educatia personalizata, va avea un impact de transformare.”

2. Initiativele Campusurilor inteligente Imbunatatesc Experientele Studentilor si Salveaza Bani

 

Colectarea datelor prin intermediul dispozitivelor poate ajuta campusurile sa devina “mai inteligente”, servind astfel mai bine elevii si ducand la decizii mai rentabile.

 

Profesorii de la Case Western Reserve University au primit o aprobare de la Departamentul pentru Energie al SUA pentru a testa unele concepte inovatoare, inclusiv un dispozitiv care poate recolta energie din vibratiile oamenilor in miscare si masinilor aflate in mers.

 

Cercetatorii de la Carnegie Mellon University au dezvoltat deja doua aplicatii IoT: Snap2It, care face legatura intre utilizatori si o imprimanta sau un proiector dupa ce acestia au fotografiat dispozitivul pe smartphone-ul lor; si Impromptu, un sistem care apeleaza aplicatiile partajate atunci cand este nevoie, la fel ca atunci cand un student intra intr-un magazin sau se afla in apropierea unei statii de autobuz.

 

3. Universitatile Deschide Calea pentru Noua Tehnologie IoT

 

La Case Western, evolutiile IoT vor veni acum de la Institutul pentru Sisteme Inteligente, Sigure si Conectate, care a fost infiintat vara trecuta. Acest nou institut are ca scop intarirea punctelor forte ale ingineriei si tehnologiei universitatii pentru a putea dezvolta noi instrumente si pentru a crea cele mai bune practici pentru stiinta datelor si securitatea cibernetica.

 

Carnegie Mellon se alatura, de asemenea, unui parteneriat finantat de Google pentru a crea o platforma robusta, care va permite senzorilor, gadget-urilor si cladirilor conectate la Internet sa comunice unele cu altele.

 

Aceste tipuri de parteneriate de cercetare universitara a IoT nu sunt o anomalie.

 

Forbes a scris in 2014, despre mai multe universitati care au explorat inovatiile IoT, inclusiv Universitatea Syracuse, care a cercetat comunicare masina-la-masina (M2M), timp de cel putin un deceniu.

“Noi nu suntem doar adeptii tendintelor industriei”, spune Lee McKnight, un profesor de antreprenoriat si inovare la Syracuse. “Studentii si facultatea experimenteaza in mod activ cu o varietate de aplicatii si specificatii deschise M2M si IoT noi.”