Abonare Newsletter

Selecteaza Domeniu:

3 motive bune pentru a angaja un consultant AV

De la proiectarea, instalarea si mentenanta sistemului la gestionarea proiectului, bugetare si achizitie, lista de sarcini a managerilor de tehnologie este in continua crestere. Iata trei modalitati prin care un consultant AV independent va poate ajuta.

 

 

1) Mentinerea sub control a contractelor si a costurilor

 

Spre sfarsitul anului fiscal si al perioadei de bugetare pentru anul urmator, managerii de tehnologie, de cele mai multe ori, sunt asaltati cu solicitari de cotatii, deoarece departamentele cauta sa-si reorienteze fondurile ramase in echipamente mici si sa le descarce in instalatii AV. Exista o serie de modalitati de baza prin care un consultant va poate ajuta pe masura ce se apropie aceasta perioada.

 

In primul rand, consultantul AV va poate ajuta sa creati un tamplate standard de “specificatii de lucru” (SdL); template-ul cuprinde lucrarea pe care doriti sa o faceti si poate fi modificat in functie de cerintele unei anumite camere. Cea mai mare parte a spcificatiilor raman aceleasi pentru fiecare camera in parte; singurele lucruri care se schimba sunt lista de echipamente si specificul designului. In acel moment, SdL devine o anexa a contractului dintre beneficiar si integratorul AV, asa ca este important ca un consultant le scrie.

 

De asemenea, consultantul poate sa creeze un aviz care sa cuprinda costurile probabile (ACP), care va scuteste de efortul de a obtine oferte de la mai multi integratori. Un ACP de la un tert este foarte util, datorita faptului ca acesta nu a fost creat de personalul dvs. intern. In ochii unora dintre utilizatori, aceasta are mai multa greutate.

 

In ultimul rand, un consultant poate fi o a doua pereche de ochi in revizuirea cotatiilor primite – si probabil ca va vedea 99% dintre problemele potentialele. Multi manageri de tehnologie afirma ca in multe companii exista putine persoane care isi pot da cu parerea referitor la o instalatie AV. 

 

2) Verificarile de sistem si asigurarea calitatii 

 

Daca aveti deja un sistem AV instalat la care ati mai adaugat cateva echipamente, angajarea unui consultant care sa se ocupe cu efectuarea verificarilor finale va poate ajuta foarte mult. Daca aveti suficient timp, puteti crea impreuna cu consultantul dvs. o lista standard de control al verificarilor. Un consultant va poate ajuta, de asemenea, cu verificarile pentru asigurarea calitatii instalatiilor. 

 

 

3) Impartirea volumului de munca

 

In cele din urma, in cazul proiectelor mari, pur si simplu posibilitatea de a imparti volumul de munca cu un consultant este un mare ajutor. In loc sa va bazati pe un arhitect pentru a aduce un consultant cu care nu ati lucrat niciodata, puteti apela la cineva cu care aveti o relatie si stiti ca se afla pe aceeasi lungime de unda cu dvs. Aceasta persoana va intelege si va implementa standardele stabilite in cadrul fiecarui proiect. Impartirea volumului de munca va poate ajuta sa va imbunatatiti viata profesionala si sa asigurati un proiect de succes.