Abonare Newsletter

Selecteaza Domeniu:

Multe companii incearca sa treaca de la BYOD la BYOA

Pentru a-si proteja retelele, departamentele IT  au in vedere strategii mobile care cuprind ambele aplicatii, BYOD si BYOA, si aplicatiile acestora.

In timp ce multe departamente IT  inca se mai lupta sa se ocupe de inundatia de dispozitive mobile din retelele companiilor, unii experti din industrie recomanda institutiilor sa adopte  o strategie mai ampla care sa mearga dincolo de BYOD.

“Tranzitia de la BYOD ( Bring Your Own Device) la BYOA (Bring Your Own Application) este intr-adevar despre aplicatie” a declarat Chris Lapoint, vice-presedinte, management de produs la SolarWinds, o companie cu sediul in Texas, care se dezvolta software de managemet IT. “Aplicatiile care ruleaza pe aceste dispozitive sunt un potential mai important decat faptul ca dispozitivele sunt afisate pe retea.”

Conform cu LaPoint, BYOD și BYOA trebuie abordate ca parte a unei strategii integrate care se bazează pe trei considerente principale:

  1. Care sunt nevoile de latime de banda pentru toate dispozitivele si aplicatiilor care ruleaza pe retea?

  2. Care sunt implicatiile de securitate ale aplicatiilor care ruleaza pe aceste dispozitive, ca datele sa fie comune?

  3. Cum poate detecta si manipula o institutie utilizarea necorespunzătoare – sau chiar ilegala – a dispozitivelor si aplicatiilor?