Abonare Newsletter

Selecteaza Domeniu:

3 Tehnologii Digital Signage care cresc nivelul de implicare

Cum digital signage-ul evolueaza, unele tehnologii sunt construite in ecrane in timp ce altele sunt inca add-on-uri terte. Add-on-urile care combina tehnologiile cu alte date colectate pot ajuta producatorii de continut si marketerii sa perfectioneze mesajul.

 

Biometrie: Oamenii aud “recunoastere faciala” si ridica sprancenele. Dar, recunoasterea faciala combinata cu alte tehnologii, cum ar fi senzorii de miscare si informatiile colectate din analiza datelor, poate fi un instrument deosebit de puternic. Continutul directionat foarte bine poate fi afisat pe semnul digital pentru a viza o persoana sau un grup. Continutul poate fi afisat pe baza diferitelor criterii demografice, cum ar fi varsta, sexul, si chiar emotiilee (de exemplu, fericit, trist, emotionat). Din motive de planificare, datele colectate din toate aceste surse pot ajuta producatorii de continut si marketerii sa decida unde vor plasa semnele suplimentare sau poate chiar sa schimbe locatia.

 

 

Tehnologiile Beacon: Conform unui raport recent Business Insider, bazele instalate in SUA pentru beacon-urile active vor ajunge la 4,5 milioane pana la sfarsitul anului 2018, iar 3,5 milioane vor fi utilizate in industria de retail. Beacon-urile sunt transmise prin Bluetooth Low Energy (BLE) de pe smartphone-ul sau tableta unui utilizator si au nevoie de o aplicatie pentru a localiza si a reactiona la beacon-uri. Chiar daca acest lucru necesita o actiune din partea utilizatorului care trebuie sa se inscrie pentru a primi mesaje de la beacon, bariera la intrarea pe piata este scazuta pentru comerciantii cu amanuntul sau companiile care doresc sa trimita mesaje directionate. Exista mai multe costuri mici, produse beacon alimentate de la baterii disponibile pe piata la mai putin de 10 $ fiecare. Beacon-urile pot fi accesate de la o distanta de maxim 46 metri.

 

Folosind beacon-urile in combinatie cu digital signage-ul pot fi create mai multe puncte de contact.

 

 

Near Field Communications (NFC): sunt diferite de beacon-uri prin faptul ca distanta este “aproape”, iar utilizatorul trebuie sa se afle la o distanta de cativa metri sau sa “atinga” dispozitivul. NFC sunt utilizate frecvent in “tap-to-pay”. Alte aplicatii comune ar fi atingerea unui display sau kiosk way-finding pentru a obtine directii, sau la centrele de vizitare pentru a primi informatii adunate la fata locului.