Abonare Newsletter

Selecteaza Domeniu:

3 Tendinte Tehnologice care Influenteaza Piata Educationala

 

Astazi multe universitati si institutii de invatamant incep sa realizeze importanta dotarii salilor de clasa cu tehnologie AV. Cu caracteristicile de inovare si personalizare ale produselor AV, acum, chiar si campusurile traditionale pot beneficia de un intreg sistem AV.

 

Atunci cand oamenii aud informatii, sunt capabili sa isi aminteasca doar 10% din acestea trei zile mai tarziu. Totusi, daca o imagine relevanta este asociata cu aceleasi informatii, persoanele retin 65% din informatii. Vedem colegii si scoli care investesc in tehnologia necesara pentru captarea cursurilor si a conferintelor video, precum si a altor metode de comunicare – cum ar fi display-urile interactive, sistemele de urmarire prezentator, si video wall-urile.

 

1. Display-urile interactive vazute in multe sali de clasa permit acum utilizatorilor sa scrie pe ecran, folosind fie un deget, fie un instrument de scris pasiv. Cu acces partajat, acesta permite unei intregi clase sa editeze si sa interactioneze cu display-ul, ceea ce incurajeaza participarea si discutiile pe parcursul studiului. Cele mai recomandate display-uri interactive pentru salile de clasa sunt cele care au o interfata captivanta si relativ usor de utilizat, atat pentru profesori cat si pentru elevi.

 

 

2. Sistemele de urmarire prezentator urmaresc miscarea si sunt foarte utile pentru scolile/ universitatile care folosesc tehnologia de captare curs in timpul conferintelor video, pentru campusurile dispersate. Aceste sisteme ofera profesorilor si elevilor flexibilitate atunci cand predau/ invata.

 

3. Video wall-urile sunt din ce in ce mai solicitate. Aceste afisaje digitale pot fi actualizate prin simpla apasare a unui  buton si sunt foarte utile pentru anunturile de urgenta, afisare scoruilor meciurilor sportive sau a informatiilor despre diferite evenimente. Profesorii sunt constienti ca elevii trebuie sa fie sprijiniti pentru a intelege planul de invatatmant intr-un mod mai eficient, prin intermediul prelegerilor audio vizuale, proiectiilor video, feedback-ului si comunicarii interactive.

 

 

De cand am devenit o societate bazata pe tehnologie, mai multe institutii de invatamant au inceput sa inteleaga ca o investitie in echipamente audio-vizuale este o investitie in studenti ce imbunatateste experientei acestora in campus.