Abonare Newsletter

Selecteaza Domeniu:

4 moduri de a comunica cu profesorii la cursurile online

Unele facultati online sustin cursuri virtuale pentru studenti prin videoconferinta.

 

Pe langa videoconferinte, studentii online se pot conecta cu profesorii si prin intermediul retelelor sociale.

 

Cu mai putina interactionare directa la un curs online, un viitor studen ar trebui sa se astepte la o comunicare scrisa ampla cu colegii de clasa, personalul scolii si profesorii.

 

Interactiunea cu facultatea in afara clasei virtuale este o parte esentiala a finalizarii cu succes a unui program de studii on-line. Iata patru modalitati de a va conecta cu profesorii la cursurile online.

 

1. E-mailuri sau portalul de educatie online al școlii: unele dintre cele mai comune modalitati de va conecta cu profesorii este fie prin e-mailuri, fie prin sistemul de gestionare a cursurilor al universitatii/ faculatii – studentii folosesc portalul pentru completarea si prezentarea cursurilor. Acestea sunt, de asemenea, mijloacele cele mai formale de comunicare cu facultatea online si probabil cele mai fiabile si verificabile daca este necesar in viitor.

 

 

Comunicarea scrisa exclude limbajul corpului si tonurile vocale, iar studentii trebuie sa fie constienti de acest lucru si sa se asigure ca mesajul pe care doresc sa il transmita este clar si direct.

 

2. Videoconferinta: La fel cum studentii din campus se pot intalni cu profesorii fata in fata, cursantii online au optiuni similare de a contacta virtual profesorii. De exemplu, profesorii pot oferi ore de lucru virtuale prin videoconferinta la anumite ore.

 

 

O astfel de oportunitate poate ajuta studentii online sa se simta mai putin izolati de profesorii lor si de campus in general. Este posibil ca videoconferinta sa nu fie necesară, dar este o modalitate excelenta de a primi raspunsuri la intrebari cu privire la teme in timp real, de a afla mai multe despre subiect si de a dezvolta o relatie.

 

3. Social media: Intrucat social media devine tot mai raspandita, cursantii online o pot adopta pentru a interactiona cu facultatea. In timp ce unii profesori ar putea sa nu aiba conturi social media publice, altii vor incuraja aceasta forma de comunicare.

 

 

Pentru a evita sa para prea familiari in mediile sociale, sudentii ar trebui sa-si pastreze tonul profesional. Platformele LinkedIn si Twitter sunt locuri de comunicare mai potrivite, in timp ce Facebook si Instagram pot fi considerate prea personale pentru a comunica cu profesorii.

 

Acestea fiind spuse, am folosit LinkedIn și Twitter pentru a împărtăși articolele și actualizările cu colegii și profesorii mei, ceea ce a adus ceva dinamică extraordinară experienței mele de învățare online.

 

4. Participarea la evenimente atunci cand este posibil: Chiar si intr-un program on-line, studentii pot avea ocazia sa se intalneasca cu profesorii lor in campus sau la evenimentele locale. Acestea pot fi cele mai informale conversatii din timpul programului, dar pot fi cele pe care si le vor aminti cel mai mult dupa absolvire.

 

Studentii ar trebui sa-si faca timp pentru a vizita campusul si a participa la cursuri deschise, impreuna cu evenimentele de networking locale, daca sunt oferite, si vor reusi sa inteleaga mai bine cultura scolii si sa-si cunoasca profesorii.

 

Studiul online: studentii online au diverse oportunitati de a interactiona cu profesorii prin e-mail, prin portalul scolii, prin videoconferinte sau chiar prin intalniri personale. Fiecare canal este o oportunitate de a raspunde preocuparilor si intrebarilor acestora. Studentii ar trebui sa cunoasca metoda de comunicare preferata a fiecarui profesor si sa fie proactivi in acest proces.