Abonare Newsletter

Selecteaza Domeniu:

4 moduri in care universitatile pot utiliza stocarea de tip flash

Imbunatatirile solutiilor de stocare vechi sustin diverse initiative de transformare digitala.

 

 

Avansurile in stocarea de tip flash ajuta colegiile si universitatile sa utilizeze alte investitii in tehnologie pentru a conduce o varietate de initiative informatice.

“Wi-Fi omniprezent, o utilizare mai frecventa a continutului video si un aflux de date – printre alte progrese tehnologice – pun o presiune puternica asupra infrastructurii de baza”, subliniaza un raport de la PureStorage. “Dar, pe masura ce institutiile lucreaza pentru a-si moderniza infrastructurile, un aspect vital este adesea neglijat: stocarea.”

Stocarea de tip flash isi are radacinile  in memoria ROM (Read Only Memory ) programabila, care poate fi stearsa electronic. Spre deosebire de alte forme de EEPROM, totusi, stocarea de tip flash sterge blocuri intregi de date deodata, in loc de bit dupa bit. In general, stocarea de tip flash are viteze de citire semnificativ mai mari, oferind acces la date in microsecunde comparativ cu o unitate hard disk care ofera acces la date in milisecunde.

 

De obicei, stocarea de tip flash a fost folosita in principal in dispozitive electronice mici. Dar matricele all-flash, care combina mai multe unitati flash, pot gestiona incarcaturi mai mari. Acest lucru, combinat cu scaderea preturilor, determina institutiile sa ma arunce o privire la stocarea de tip flash.

“Matricele all-flash domina cheltuielile de stocare primara in cadrul intreprinderii, generand peste 80% din aceste venituri in 2017”, a declarat Eric Burgener, viceprededinte de cercetare -IDC pentru sistemele de infrastructura, platforme si tehnologii. “Matricele all-flash de astazi ofera toate performantele, capacitatea de scalabilitate, functionalitatea si capacitatile de integrare a centrelor de date necesare pentru a sprijini consolidarea densitatii mixte a intreprinderilor. Din ce in ce mai multe magazine IT recunosc acest lucru si aleg matricele all-flash pentru strategiile de stocare primara.”

4 moduri in care institutiile de invatamant pot utiliza stocarea de tip flash

 

Universitatile care aleg stocarea de tip flash descopera ca aduce o serie de beneficii, inclusiv integrarea usoara in platforme de tip cloud, cum ar fi Cisco UCS Director si VMware vRealize. Aplicatiile potentiale variaza foarte mult.

 

1. StarVault VDI (Virtual Desktop Infrastructure): VDI straluceste in invatamantul superior, permitand institutiilor sa extinda serviciile, sa imbunatateasca experienta utilizatorilor si sa furnizeze aplicatii specializate pe orice dispozitiv. La Universitatea Portland din Oregon, managerii IT au descoperit ca trecerea la stocarea de tip flash a imbunatatit viteza si scalarea mediului virtual, reducand in acelasi timp bugetul universitatii pentru actualizarea computerelor cu 20%.

 

2. Laboratoare de cercetare: Deoarece cercetatorii se bazeaza pe big data si computere de inalta performanta, au nevoie de o infrastructura care sa poata tine pasul. De exemplu, la Universitatea Berkeley din California, cercetatorii care studiaza genomul uman au nevoie de o cantitate imensa de date pentru a urmari markerii genetici (analizarea unui singur fir de ADN poate necesita pana la 300 de gigabiti de date). Pentru a face fata sarcinii, acestia dezvolta o biblioteca open-source care foloseste un spatiu de stocare de tip flash pentru a garanta aportul ridicat de date.

 

3. Analiza datelor: Analizele care sustn initiativele administrative beneficiaza, de asemenea, de eficienta stocarii de tip flash. La Universitatea Davenport, administratorii combina matricele de stocare all-flash cu servicii de streaming de date de la Oracle si Microsoft SQL pentru a-si accelera capabilitatile de analiza.

 

4. Invatarea online: La Colegiul Virtual Community din Mississippi, echipele IT au integrat matricele all-flash si software-ul de virtualizare VMware pentru a extinde capabilitatile online pentru o populatie studenteasca in crestere.