Abonare Newsletter

Selecteaza Domeniu:

4 Motive pentru care educatia online functioneaza bine pentru adultii care lucreaza

 

Educatia online transforma modul in care elevii invata.

 

Un studiu realizat in 2016 a constatat ca media de varsta a studentilor online din ciclul de licenta este de 29 de ani, iar a studentilor care au absolvit online este de 33 de ani, ceea ce reflecta atat popularitatea cat si eficienta programelor online care ajuta adultii sa-si indeplineasca obiectivele educationale si de cariera. Educatia online este potrivita pentru elevii mai mari, adesea echilibrand educatia cu munca, familia si alte obligatii.

 

Aici sunt patru motive care arata de ce invatarea online functioneaza bine pentru adultii care lucreaza.

 

1. Flexibilitate cursurilor: Cele mai multe cursuri online sunt accesibile 24/7, 365 de zile pe an, astfel ca puteti studia, dupa programul de lucru, oriunde in lume. Daca sunteti un student mai in varsta care jongleaza educatia cu alte responsabilitati, aceasta flexibilitate este ideala. Va puteti face toate temele odata sau pe bucati, printre alte obligatii.

 

De multe ori, puteti studia online pentru o diploma, intr-un ritm care se potriveste cu stilul dvs. de viata. Puteti urma unul sau mai multe cursuri pe semestru sau va puteti inscrie intr-un program online cu termene mai scurte, care va ajuta sa va cncentrati pe un singur curs la un moment dat.

 

Cunoscund faptul ca multi viitori studenti online au castigat deja unele credite fata de gradul lor de licenta, programele pot oferi credite de transfer sau credite pentru experiente de viata sau de munca. De asemenea, unele programe va permit sa testati anumite cursuri.

 

2. Invatarea unor competente noi si imbunatatirea celor existente: Finalizarea cursurilor online de acasa sau de la birou va poate ajuta sa dezvoltati noi competente pentru a va stimula potentialul de castig.

 

Daca ati fost angajat direct din liceu, s-ar putea sa aveti nevoie de o diploma de colegiu pentru a va muta in management. Sau poate doriti pur si simplu sa va imbunatatiti sau sa va reimprospatati aptitudinile pe care le aveti deja, sau sa invatati abilitati specifice locului de munca pentru a raspunde nevoilor in schimbare ale profesiei dvs.

 

Multe companii vor plati taxa partiala pentru cursurile legate de locul de munca, care va extind baza de cunostinte. Daca tehnologia a schimbat modul in care industria functioneaza, de exemplu, angajatorul ar putea aprecia foarte mult cursurile online, care va ajuta sa tineti pasul cu domeniul dvs.

 

3. Relevanta instantanee la locul de munca: Ati putea fi surprins de faptul ca va veti bucura de aceste cursuri mai mult decat in tinerete, si asta pentru ca la multe cursuri online veti gasi alti adulti cu care puteti lucra in retea si cu care puteti discuta despre experientele recente.

 

Educatia online este mai practica deoarece puteti raporta ceea ce invatati la jobul zilnic, si va puteti imbunatati performanta la locul de munca. De asemenea, puteti face cursurile mai interesante pentru alti studenti, prin schimbul de exemple relevante legate de munca, in forumuri de discutii online, de exemplu.

 

4. Noi oportunitati de cariera: Ati putea dori sa urmati cursuri online pentru a va rotunji CV-ul astfel incat sa puteti concura pentru posturi complet noi la angajatorul actual sau la o alta organizatie. Dobandirea unei diplome sau a unei certificari online poate fi o modalitate foarte buna de a va reinventa daca doriti sa va schimbati cariera.

 

Concluzii: Cursurile online pot oferi o valoare reala adultilor care lucreaza, deoarece acestea sunt flexibile si pot ajuta la construirea de cunostinte necesare pentru a progresa, in timp ce sunt in retea cu alte persoane in pozitii similare.