Abonare Newsletter

Selecteaza Domeniu:

4K Ultra HD nu este doar o rezolutie – este un upgrade vizual complet

Am ajuns la un punct in care nu mai poti intra intr-un magazin pentru a cumpara un televizor non-HD. Asta e un lucru bun. HD este acum raspandit si ieftin, si ne putem bucura de filme de calitate Blu-ray si fluxuri video. Dar, in acelasi timp, industria TV a evoluat si impinge acum hardware-ul 4K alaturi de continutul 4K UHD Blu-ray – ceva care abia a inceput sa apara pe rafturile magazinelor.

 

Atunci cand oamenii aud cuvantul “4K” sau “UHD” inteleg instantaneu “o rezolutie mai mare.” Dar, dupa cum Techmoan subliniaza, pe buna dreptate, in clipul video de mai jos, 4K video este mult mai mult decat o rezolutie, si este important ca oamenii sa inteleaga de ce opteaza pentru un televizor 4K  si continut Blu-ray 4K.

 

 

4K este o rezolutie mai mare. Standard, Blu-ray-ul ofera o imagine de 1920 x 1080, 4K creste rezolutia pana la 3840 x 2160 si este nevoie de un ecran mai mare pentru a o aprecia pe deplin. Pe langa asta, 4K ofera o alta imbunatatire mai importanta: culoarea. Aceasta vine atat prin cresterea adancimii de culoare, cat si prin gama dinamica inalta (HDR).

 

Combinand mai multe culori si utilizand HDR pentru a reproduce o gama dinamica mai mare de luminozitate inseamna ca puterea imaginii rezultate este mult mai aproape de ceea ce ochii nostri vad atunci cand vizioneaza scene din viata reala. Deci, practic, continutul 4K pe un ecran 4K arata mai real. Este un upgrade vizual complet de la HD standard.

 

Este greu sa se obtina acest lucru fara a experimenta un continut 4K de prima mana. Daca aveti o setare de sunet surround veti beneficia, de asemenea, de un sunet imbunatatit, dar pentru multi acesta este un aspect secundar si ceva ce se poate adauga mai tarziu.

 

Nu exista nicio graba pentru a face upgrade la 4K. Este inca foarte devreme, tarifele pentru TV-uri si playere Ultra HD Blu-ray sunt  inca ridicate, iar continutul 4K este destul de limitat. Dar, intr-un an sau doi va fi alegerea evidenta atunci cand se va alege un televizor nou, mai ales ca producatorii continua sa imbunatateasca display-urile lor 4k.