Abonare Newsletter

Selecteaza Domeniu:

5 avantaje cheie ale utilizarii sistemelor people counting pentru programarea personalului

Un aspect central al succesului oricarei afaceri este programarea personalului. Desi poate parea complicat sa planifici orele de lucru ale mai multor angajati pe diferite schimburi, este crucial sa gasesti instrumentele si tehnologiile potrivite pentru programarea eficienta a angajatilor. Poate fi o modalitate usoara de a imbunatati eficienta si serviciile pentru clienti, de a optimiza performanta și de a creste profiturile.

 

Utilizarea unei solutii de numarare a persoanelor este cel mai simplu mod de a imbunatati programarea personalului. Cunoscand traficul din locatiile fizice, poti afla care sunt orele de varf si cele cu trafic redus si poti creste sau reduce numarul de angajati in consecinta.

 

 

Ce este programarea personalului?

 

Programarea personalului presupune setabilirea unor ore diferite la care angajatii sa vina la munca. Acest lucru este esential mai ales pentru companiile care functioneaza in schimburi. Indiferent de tipul de afacere pe care o conduci, de la mall-uri si magazine la restaurante si supermarketuri, tinerea evidentei angajatilor este importanta din diverse motive.

 

Solutii people counting pentru programarea personalului

 

In lumea afacerilor de astazi, au fost dezvoltate diverse instrumente si tehnologii pentru programarea personalului. Cel mai mare avantaj al utilizarii unor astfel de tehnologii este ca economisesc timpul și efortul managerilor.

 

Cea mai buna modalitate de a optimiza programarea angajatilor este de a utiliza un sistem de contorizare a fluxului de persoane. Dispozitivele de contorizare a fluxului de persoane te ajuta sa afli cate persoane sunt in magazinul tau la un moment dat. Uitandu-te la datele despre traficul vizitatorilor pe ora, zi, saptamana sau luna, vei putea intelege tiparele si orele la care clientii iti viziteaza magazinele, precum si raportul personal – clienti, care la randul sau iti ofera o idee cu privire la faptul ca ai prea mult sau prea putin personal.

 

 

Utilizarea unui sistem de contorizare a fluxului de persoane de la V-Count este o optiune excelenta pentru orice afacere care doreste sa optimizeze programarea personalului. Accesand datele despre angajati si fluxul de persoane pe un singur dashboard in platforma business intelligence (BIP), poti determina cu usurinta daca trebuie sa maresti sau sa reduci numarul de angajati in timpul orelor de varf pentru a maximiza profiturile. De asemenea, sistemul detecteaza automat orele cu personal insuficient si ofera recomandari privind programarea personalului in consecinta.

 

5 avantaje cheie ale programării personalului

 

Sa aflam cum programarea angajatilor poate fi un avantaj esential pentru a-ti optimiza afacerea si a-ti creste profiturile.

 

1. Minimizeaza erorile

 

Utilizarea tehnologiei si a unui software de planificare a angajatilor vine cu o serie de avantaje pentru managerii de afaceri si ajuta la minimizarea erorilor umane.

 

2. Gestioneaza programul personalului pentru diferite departamente

 

Programarea personalului este o necesitate pentru orice afacere cu mai multi angajati. Este important sa implementezi o solutie de programare a angajatilor potrivita pentru a tine evidenta diferitelor operatiuni efectuate in diverse schimburi si departamente.

 

3. Prognozeaza orele de varf pe baza tendintelor anterioare

 

Combinarea programarii angajatilor cu analiza datelor poate spori eficienta acestora.
Prin corelarea fluxului de persoane si a datelor privind vanzarile, poti analiza tendintele anterioare si poti determina perioadele cele mai aglomerate. Apoi poti programa personalul in consecinta pentru perioadele cu trafic ridicat.

 

4. Evalueaza performantele angajatilor

 

Software-ul de numarare a persoanelor poate fi util atunci cand este momentul sa evaluezi performanta angajatilor, analizand datele privind vanzarile aferente diferitelor grupuri de angajati (ture diferite). In acest fel, poti stabili daca un anumit angajat sau un anumit grup de angajati exceleaza in realizarea vanzarilor, apoi iti poti programa cei mai buni angajati atunci cand ai cel mai mult nevoie de ei.

 

5. Fa-ti timp sa investesti in personal

 

Angajatii fericiti fac clientii fericiti, iar utilizarea programarii angajatilor, combinata cu sistemele de contorizare a fluxului de persoane, te pot ajuta sa gasesti timp in cursul zilei care ar putea fi folosit pentru a-ti instrui angajatii pentru a prelua sarcini noi.
Aceasta abordare ii va face pe angajati sa se simta parte a unei echipe care apreciaza ascensiunea lor in cariera.