Abonare Newsletter

Selecteaza Domeniu:

5 moduri de a colabora in salile de clasa

Studentii din ziua de astazi au smartphone-uri, tablete, laptop-uri etc. pe care le utilizeaza pentru a accesa internetul, pentru a schimba informatii cu colegii lor, pentru cercetare, si nu numai. Ei sunt obisnuiti sa lucreze in medii care le permit sa utilizeze cu usurinta toate tehnologiei lor personale, si sala de clasa nu este o exceptie.

 

Nu numai studentii de astazi isi doresc sali de clasa cu tehnologie avansata, ci si formatorii/profesorii au nevoie de aceste instrumente puternice. Ei vor sa fie in masura sa poata impartasi rapid fisiere cum ar fi articole, clipuri video, si sa ia acasa testele elevilor fara sa printeze sute de pagini. Profesorii vor, de asemenea, sa le permita studentilor sa lucreze in grupuri mici, cu scopul de a simula medii de lucru din lumea reala. In acelasi timp, ei trebuie sa fie in masura sa aduca aceste grupuri mici impreuna si sa modereze usor ceea ce grupurile partajeaza.

 

Cu cereri de la studenti si profesori pentru colaborare in clasa, campus AV si managerii IT au de lucru pana peste cap. Acesta poate fi o provocare pentru a tine pasul cu cele mai noi dispozitive mobile si de calcul, precum si cu multitudinea de platforme de prezentare diferite, sisteme de operare si browsere web. Optiunile nesfarsite de solutii tehnologice  ii fac pe managerii IT sa se intrebe care sunt cele mai bune instrumente pentru salile lor de clasa. Multi dintre ei gasesc raspunsul in solutiile Kramer VIA, deoarece acestea sunt produse simple dar puternice de prezentarea si colaborarea.

 

Iata cateva moduri in care elevii si profesorii folosesc VIA pentru a colabora in sala de clasa.

 

1. Prezentari wireless – Oricine a fost la facultate in urma cu 3-5 ani isi aminteste lupta de a face o prezentare in clasa. Ne luptam cu cabluri si memorii flash incearcand sa ne conectam computerul la ecranul principal. Toti participantii se agitau si isi pierdeau interesul in timp ce asteptau ca prezentarea PowerPoint sa se incarce pe ecran. Cu VIA, studentii pot conecta wireless propriul PC si pot partaja cu usurinta prezentarile pe ecranul principal. Simplificarea procesului ofera studentului “prezentator” mai multa incredere, iar timpul rapid de conectare pastreaza publicul cu adevarat angajat, permitand intrebari si discutii. Prezentarea wireless este la fel de simpla ca apasarea unui buton. 

 

2. Editare Simultan – Una dintre caracteristicile cele mai utile pentru colaborare ale VIA este ca permite accesul mai multor participanti, acesti putand sa faca modificari la o singura bucata de continut in acelasi timp. Acesta este instrumentul perfect pentru studentii care lucreaza in grupuri mici. In trecut, studentii care lucrau pe acelasi document puteau edita propriile sectiuni individual, iar apoi le trimiteau prin e-mail liderului de grup pentru a le compila. Cu VIA elevii pot accesa literalmente aceeasi pagina si o pot edita impreuna pentru a crea proiecte si documente intr-un mod eficient si usor.

 

3. Votul Electronic – Cea mai recenta solutie VIA, VIA Campus, are o caracteristica de e-votare care permite profesorilor sa evalueze rapid daca materialul este inteles, cunostintele existente, si nu numai. Folosind caracteristica de e-votare VIA, profesorii pot pune o intrebare cu mai multe variante de raspuns si o pot impartasi imediat fiecarui elev din sala de clasa care este conectat la VIA. Studentii pot depune raspunsurile lor si caracteristica de e-votare va arata procentul pentru fiecare raspuns. Profesorii pot utiliza aceasta caracteristica pentru a face lectiile mai interactive si mai productive. De exemplu, in cazul in care  acestia predau o lectie cu mai multe sectiuni, pot efectua un sondaj de opinie la sfarsitul fiecarei sectiuni pentru a vedea daca clasa a retinut informatiile si este gata sa mearga mai departe, sau trebuie sa faca o recapitulare.

 

4. Utilizarea Aplicatiilor terte – VIA permite cu usurinta utilizatorilor sa implementeze si sa foloseasca aplicatii terte, cum ar fi Skype, YouTube, Vimeo, browsere web, si nu numai. Acest lucru poate fi un mare atu pentru sala de clasa – multi studenti invata vizionand clipurilor video; este esential ca acestia sa poata sa faca acest lucru cu usurinta. Profesorii ar putea profita de asemenea de aplicatii ca Skype pentru a invita alti conferentiari/lectori sa vorbeasca cu clasa lor virtual. Posibilitatile sunt cu adevarat nelimitate!

 

5. Adnotare usoara – Caracteristica VIA whiteboard permite profesorilor si studentilor sa adnoteze cu usurinta pe fotografii, documente si prezentari. Este o modalitate rapida pentru profesori de a evidentia informatiile importante sau pentru elevi de a sublinia un punct-cheie al unei prezentari. Aceasta caracteristica functioneaza incredibil de bine cu ecranele tactile – pentru salile de clasa de ultima generatie.