Abonare Newsletter

Selecteaza Domeniu:

5 moduri de a imbunatati experienta clientilor si de a creste ratele de conversie

 

Toate afacerile mari stiu ca a determina oamenii sa va viziteze magazinul este doar primul pas in procesul de vanzare. Cea mai dificila parte este transformarea acestor vizitatori in clienti care cumpara, nu doar clienti unici, ci si fideli. Statisticile arata ca furnizarea unei experiente excelente pentru clienti este cheia cresterii ratei de conversie a unei companii. Iata 5 moduri in care puteti imbunatati experienta fiecarui client care intra in magazinul dvs.:

 

Oferiti fiecarui vizitator o experienta personalizata

 

S-a demonstrat ca 0ferirea unei experiente personalizate creste vanzarile cu aproape 20%. Clientii doresc sa se simtă unici si recunoscuti si, personalizandu-va interactiunile cu ei, le castigati atentia si interesul. Un alt mod de a atrage atentia clientilor este prin furnizarea de continut care a fost conceput special pentru ei.

 

Totusi, oamenii au interese diferite si nu este atat de usor sa oferiti continut personalizat sutelor de oameni care va vor vizita zilnic afacerea. Aici este utila analiza demografica.

 

Analiza demografica poate fi utilizata pentru a crea reclame directionate pe baza sexului si grupelor de varsta ale clientilor dvs. Acest lucru poate imbunatati si mai mult interactiunea clientilor dvs. in cadrul magazinului, ducand la mai multe vanzari si la o rata de conversie mai mare.

 

Oferiti servicii de calitate pentru clienti

 

Companiile care ofera servicii superioare clientilor au intotdeauna cei mai multi clienti. De altfel, un studiu raporteaza ca in termen de o zi de la primirea unui serviciu deficitar, 47% dintre clienti se vor muta la un concurent.

 

Trebuie sa ii tratati pe toti cei care va viziteaza magazinul ca pe un client premium, sa interactionati cu acestia ca și cum ar fi singurul dvs. client si veti vedea cum clientii unici se transforma in clienti fideli. Daca convertiti in mod constant un procent considerabil din vizitatorii dvs. in clienti fideli, rata de conversie se va imbunatati semnificativ.

 

Imbunatatiti operatiunile in magazin

 

Nimic nu provoaca abandonarea cosului de cumparaturi mai mult decat cozile lungi si timpul de asteptare mare intr-un magazin. Abandonarea crescuta a cosului duce la pierderea oportunitatilor de vanzare si la reducerea ratelor de conversie. In plus, atunci cand clientii va viziteaza magazinul, nu vor sa petreaca 10 minute cautand un produs. Cozile lungi si un aspect complicat al magazinului va vor face sa pierdeti o multime de clienti.

 

Datele Heatmap furnizate de solutia Zone Analytics de la V-Count va pot spune care sunt zonele cele mai vizitate din magazinul dvs. si cu ce produse interactioneaza cel mai mult oamenii. O miscare inteligenta ar fi aceea de a face aceste zone cat mai accesibile posibil. In plus, puneti produsele conexe in aceeasi zona, facilitand gasirea acestora de catre clienti. Sistemele de gestionare a cozilor de asteptare pot fi, de asemenea, folosite pentru a reduce timpul de asteptare si cozile lungi la casele de marcat.

 

Atunci cand cele mai vandute produse sunt usor de gasit, magazinul dvs. este ordonat si indexat corespunzator, iar plata cumparaturilor dureaza mai putin de un minut, atunci clientii dvs. sunt cu adevarat fericiti. Clientii multumiti inseamna mai multe vanzari si rate de conversie mai mari.

 

Rezolvati rapid reclamatiile si recompensati clientii fideli

 

Indiferent daca vorbim despre magazinele fizice sau despre platformele de socializare, raspundeti intotdeauna la reclamatii rapid si oferiti solutii cat mai repede posibil. Rata de conversie a clientilor dvs. depinde de acest lucru.

 

O alta modalitate de a va asigura ca clientii revin in continuare in magazin este prin introducerea unui program de fidelizare. Acesta poate veni sub forma de reduceri atunci cand se achizitioneaza un anumit numar de articole sau un mic cadou pentru clientii care au vizitat magazinul dvs. de mai multe ori. Potrivit cercetarilor, 56% dintre consumatori au declarat ca respectul lor fata de un brand se imbunatateste atunci cand primesc stimulente personalizate.

 

Folositi date pentru a creste conversiile

 

Datele despre traficul vizitatorilor din magazin va vor spune cat de eficiente sunt strategiile dvs., ce faceti bine si ce aspecte trebuie sa imbunatatiti. De exemplu, masurarea traficului de vizitatori va va permite sa masurati performanta noilor campanii de marketing și impactul acestora asupra traficului si a ratelor de conversie.

 

Fluxul de vizitatori va arata cum se deplaseaza oamenii in magazinul dvs.; care sunt zonele cele mai populate? Clientii se blocheaza in unele sectiuni? Acest lucru poate fi rezolvat rapid prin imbunatatirea aspectului. Care sunt cele mai cumparate produse? Puteti creste in continuare vanzarile prin asocierea celor mai populare 2 articole si acordarea de reduceri clientilor care le cumpara impreuna.

 

O modalitate eficienta de a creste conversiile si vanzarile este prin a prezice ceea ce isi doresc clientii dvs. si a le oferi acele lucruri. Fie ca sunt produse, servicii sau campanii de marketing, cu cat clientii dvs. sunt mai multumiti, cu atat va fi mai mare rata de conversie.