Abonare Newsletter

Selecteaza Domeniu:

5 moduri de a imbunatati experienta clientilor si de a creste ratele de conversie

A-i face pe oameni sa va viziteze magazinul este doar primul pas in procesul de vanzare. Partea cea mai dificila este transformarea acestor vizitatori in clienti; nu doar clienti care cumpara o singura data, ci clienti fideli. Statisticile au aratat ca oferirea unei experiente de cumparaturi extraordinare este cheia pentru cresterea ratei de conversie a unei companii. Iata 5 moduri de a imbunatati experienta fiecarui client care intra in magazin:

 

Oferiti fiecarui vizitator o experienta personalizata

 

Potrivit unui studiu realizat de Demand Gen Report, oferirea unei experiente personalizate poate creste vanzarile cu aproape 20%. Clientii isi doresc sa se simtă speciali si recunoscuti, si prin personalizarea interactiunilor cu ei, le castigati atentia si interesul. O alta modalitate de a castiga atentia clientilor este furnizarea unui continut conceput special pentru ei.

 

 

Totusi, oamenii diferiti au interese diferite si nu este atat de usor sa oferiti continut personalizat sutelor de persoane diferite care va viziteaza zilnic magazinul. Aici recunoasterea MAG (Mood/Age/Gender) este de ajutor. Va permite sa detectati starea de spirit a unui client in momentul in care intra in magazin, putand sa interactiona cu acesta in functie de dispozitia pe care o are.

 

In plus, recunoasterea MAG (Mood/Age/Gender) poate fi utilizata pentru a crea anunturi directionate, iar ecranele din magazinul dvs. pot fi programate pentru a afisa anunturi care sunt pertinente numai pentru persoanele care stau in fata acestora. De exemplu, anuntul afisat unui barbat de varsta mijlocie va fi diferit de cel afisat unei adolescente. Acest lucru va imbunatati interactiunea clientului cu magazinul dvs., ducand la mai multe vanzari si la o rata de conversie mai mare.

 

Furnizati clientilor servicii de top

 

Companiile care ofera servicii superioare clientilor au intotdeauna cei mai multi clienti. Acesta este un fapt care este la fel de vechi ca si timpul in sine. Daca nu va tratati corect clientii, vor merge la un concurent care o va face. Ca fapt divers, un studiu realizat de 247.ai arata ca la o zi de la primire unui serviciu prost de la o companie, 47% dintre clienti se vor muta la un concurent.

 

Trebuie sa ii tratati pe toti cei care viziteaza magazinul ca pe un client premium; interactionati cu acestia ca si cum ar fi singurul dvs. client si veti vedea cum devin clienti loiali. Daca reusiti sa convertiti in mod constant o mare parte din vizitatori in clienti fideli, rata de conversie se va imbunatati in mod semnificativ.

 

Imbunatatiti operatiunile in magazin

 

Nimic nu provoaca abandonarea caruciorului mai mult decat cozile de asteptare la casele de marcat. Cresterea numarului de carucioare abandonate duce la pierderea oportunitatilor de vanzari si la reducerea ratelor de conversie. In plus, atunci cand clientii viziteaza magazinul dvs., nu vor sa petreaca 10 minute in cautarea produselor pe care le doresc. Cozile lungi si o amenajare complicata a magazinului va vor face sa pierdeti o multime de clienti, rapid.

 

Utilizand datele heatmap, puteti vedea care dintre zonele magazinului au cei mai multi vizitatori si cu care dintre produse interactioneaza cel mai mult oamenii. O miscare inteligenta ar fi sa faceti acele zone cat mai accesibile posibil. In plus, puneti produsele similare in aceeasi zona pentru a putea fi gasite cu usurinta de catre clienti. Sistemele Queue Management pot fi, de asemenea, utilizate pentru a reduce timpul de asteptare la casele de marcat.

 

 

Atunci cand cele mai vandute produse sunt usor de gasit; cand magazinul este ordonat si indexat corespunzator; cand plata dureaza mai putin de un minut, clientii dvs. sunt mai fericiti. Clientii fericiti inseamna mai multe vanzari si rate de conversie mai mari.

 

Rezolvati plangerile rapid si recompensati clientii fideli

 

Indiferent cat de mult va personalizati continutul si interactiunea; indiferent cat de bune sunt serviciile dvs. pentru clienti; indiferent cat de optime sunt operatiunile din magazin, clientii vor avea intotdeauna una sau doua reclamatii. Fie fizic in magazin, fie pe platformele sociale, raspundeti intotdeauna rapid la reclamatii si oferiti solutii cat mai repede posibil. Rata de conversie a clientilor depinde de asta.

 

O alta modalitate de a va asigura ca clientii revin in magazin este prin introducerea unui program de recompensare a loialitatii. Acesta poate fi sub forma de reduceri atunci cand un anumit numar de articole sunt cumparate sau un mic cadou pentru clientii care v-au vizitat magazinul de mai multe ori. Potrivit acestui raport, 56% dintre consumatori au spus ca parerea lor despre un brand se imbunatateste atunci cand primesc stimulente personalizate.

 

Folositi date pentru a creste conversiile

 

Datele din magazin va vor spune cat de eficiente sunt strategiile dvs., ce lucruri faceti bine si ce lucruri trebuie imbunatatite. De exemplu, masurarea traficului de vizitatori va va permite sa masurati performanta noilor campanii publicitare; cati oameni au venit in magazin de cand ati lansat noul videoclip?

 

Fluxul de clienti va arata cum se deplaseaza oamenii in magazin; care sunt cele mai populate sau mai putin populate zone? Clientii se blocheaza in anumite sectiuni? Acest lucru poate fi rezolvat usor prin imbunatatirea amenajarii. Care sunt cele mai cumparate produse? Puteti creste vanzarile facand pachete cu cele mai populare doua articole si acordand reduceri clientilor care le cumpara impreuna.

 

O modalitate eficienta de a creste rata de conversia si vanzarile este prin estimarea dorintelor clientilor dvs. si oferirea acelore lucruri. Fie produse, servicii sau continut; cu cat sunt mai multumiti clientii dvs., cu atat este mai mare rata de conversie.