Abonare Newsletter

Selecteaza Domeniu:

5 moduri in care retailerii pot optimiza calatoria clientilor si imbunatati conversiile

Analiza calatoriei clientilor se refera la valorile care urmaresc procesul de cumparare al clientului intr-un magazin de vanzare cu amanuntul. Din momentul in care un potential client intra intr-o locatie de vanzare cu amanuntul pana in momentul in care iese, interactioneaza cu diferite sectiuni ale magazinului si prezinta anumite comportamente. Aceste interactiuni si comportamente determina daca vizitatorul va face o achizitie sau va iesi fara a face acest lucru.

 

De la intrare la iesire, exista mai multi pasi pentru calatoria de cumparare a fiecarui client care poate duce in final la o achizitie. Prin monitorizarea si intelegerea acestor date, managerii magazinelor pot incepe sa implementeze strategii pentru a imbunatati aceasta calatorie si a creste traficul, conversiile si veniturile.

 

Cu senzorul de numarare a persoanelor ultramodern V-Count Ultima AI si platforma Business Intelligence, puteti urmari cu exactitate diferite valori in calatoria vizitatorului dvs. pentru a optimiza fiecare pas al procesului de cumparare.

 

 

Imbunatatiti rata de atractie (Draw-in Rate)

 

Procesul de cumparare incepe atunci cand clientii va vad magazinul si decid daca intra sau nu; acest lucru face ca rata de atractie sa fie o valoare critica pentru un magazin de vanzare cu amanuntul. Rata de atractie (Draw-in Rate) masoara numarul de vizitatori care intra intr-un magazin in raport cu numarul de persoane care trec prin fata magazinului. Cu cat rata de atractie este mai mare, cu atat atrageti mai multi vizitatori si cu atat este mai mare potentialul de vanzari al magazinului.

 

Tehnologia People Counting de la V-Count ofera un mijloc de urmarire si imbunatatire a ratei de atractie prin imbunatatirea continutului display-urilor din vitrina sau oferind reduceri pentru a atrage mai multi vizitatori in magazinul dvs.

 

Optimizati calea clientilor

 

Odata ce un client intra in magazinul dvs., incepe urmatorul pas al procesului. Se misca, cautand obiectele dorite. In functie de cat de usor ii este sa gaseasca produse si de cat de multumit este de ceea ce vede, fie face o achizitie, fie pleaca.

 

Solutia Heatmap de la V-Count le permite comerciantilor cu amanuntul sa optimizeze fluxul de vizitatori in magazinele lor. Aceasta arata modul in care vizitatorii se deplaseaza de la intrare in diferitele sectiuni sau zone ale magazinului, cat de usor le este sa gaseasca ceea ce doresc, in ce zone stau cel mai mult timp etc.

 

Cu aceste date, designul magazinului poate fi imbunatatit pentru a ajuta clientii sa evite blocajele sau intarzierile in magazin. Mai mult, prin compararea zonelor populare si imbunatatirea celorlalte zone in consecinta, managerii pot intreprinde actiunile necesare pentru a optimiza calea clientilor si a creste satisfactia, ducand la cumparare.

 

Identificati produsele cu cele mai bune performante

 

Clientii au, de obicei, produse si marci preferate si vor exista intotdeauna sectiuni in magazine care atrag mai multe trafic decat altele. Magazinele pot imbunatati calatoriile clientilor, facand sectiunile aglomerate cat mai ordonate. Mai mult, trebuie depuse eforturi pentru a se asigura că produsele cele mai bine vândute nu se epuizează niciodată.

 

Solutiile Heatmap si de contorizare a zonelor de la V-Count masoara gradul de ocupare al diferitelor zone dintr-un magazin. Cu datele de la senzorii heatmap, magazinele pot identifica care sunt zonele cele mai vizitate si care sunt produsele pe care clientii le cumpara cel mai frecvent.

 

Intr-o alta nota, datele heatmap pot fi maximizate pentru a creste potentialul de castig al unui magazin. De exemplu, zonele fierbinti pot fi utilizate pentru a promova noi produse si pentru a face publicitate ofertelor si evenimentelor de vanzare viitoare. Produsele neatractive pot fi scoase din lista sau vandute incrucisat cu cele mai vandute produse.

 

Imbunatatiti raportul personal-client

 

Calatoria niciunui client nu este completa fara o anumita interactiune cu personalul magazinului. Este posibil ca vizitatorii sa aiba nevoie de ajutorul vanzatorilor pentru a finaliza procesul de cumparare, poate pentru ca au indoieli cu privire la un anumit produs sau marca sau pentru ca au nevoie de convingere inainte de a face o achizitie.

 

Prin mentinerea unui raport optim client/ personal in orice moment, comerciantii cu amanuntul se pot asigura ca nu se pierd oportunitati de vanzare pentru ca nu au implementat suficient personal.

 

Combinand People Counting si Business Intelligence Platform (BIP) de la V-Count, magazinele pot optimiza personalul chiar si in cele mai aglomerate ore. Platforma analizeaza datele folosind cele mai noi instrumente AI si ofera comerciantilor cu amanuntul date actionabile pentru a face ajustari.

 

Reduceti cozile la casele de marcat si rata de abandon a cosului

 

Ultimul pas al calatoriei fiecarui client este plata. 1 din 3 sau aproximativ 24% dintre cumparatori isi abandoneaza cosurile in magazinele fizice daca trebuie sa astepte la casele de marcat mai mult de 5 minute.

 

Sistemul Queue Management de la V-Count este eficient pentru a nu se face cozi la casele de marcat. Managerii de magazine primesc rapoarte detaliate despre cate oportunitait de vanzare s-au pierdut pe ora din cauza cozilor lungi. Acest lucru poate fi rezolvat prin marirea numarului de personal la casele de marcat sau prin crearea de case de marcat de urgenta in timpul orelor de varf.