Abonare Newsletter

Selecteaza Domeniu:

5 sfaturi pentru siguranta in magazin in timpul pandemiei de COVID-19

Pandemia de COVID-19 a fortat inchiderea temporara sau reducerea operatiunilor pentru multe magazine fizice. Cand restrictiile s-au relaxat, retailerii au redeschis magazinele cu noi masuri pentru a-si informa si proteja cumparatorii. Continua sa fie crucial pentru retaileri sa ia masuri de precautie si sa se asigure ca consumatorii sunt protejati si cumpara confortabil in magazinele lor.

 

 

Incepand din vara anului trecut, mai multi retaileri au adoptat masuri care ofera siguranta cumparatori in magazine. Aceeste masuri de siguranta includ:

 

Masti  faciale

 

Respectarea purtarii mastii este universal valabila atat pentru cumparatori cat si pentru angajati. Tehnologiile de detectare a mastilor faciale sunt, de asemenea, implementate de multi retaileri pentru a spori increderea consumatorilor, pe langa ofeririea dezinfectantului pentru maini la intrari sau in alte locatii din magazine.

 

Semnalizare

 

Retailerii folosesc in primul rand semne pentru a informa si a le reaminti clientilor masurile de precautie pentru a reduce riscul de raspandire a COVID-19. Pentru a servi mai bine cumparatorii, magazinele de vanzare cu amanuntul ar trebui sa adauge mai multe semnalizari la usi, intrari si statii de dezinfectare, indiferent de locul in care sunt amplasate.

 

Distantare sociala

 

Stickere, sageti și bariere sunt utilizate pentru a asigura distantarea sociala si pentru a preveni blocajele in zonele cu trafic intens al magazinelor. Multi retaileri au inceput, de asemenea, sa utilizeze senzori de distantare sociala pentru a asigura in continuare conformitatea si siguranta in magazin.

 

Solutii de numarare a persoanelor si de analiza

 

Magazinele cu amanuntul folosesc din ce in ce mai mult tehnologia pentru a crea o experienta mai simpla, convenabila si sigura, care sa raspunda asteptarilor clientilor lor. In aceasta criza continua de sanatate publica, solutiile tehnologice sunt eficiente in protejarea sanatatii clientilor si a angajatilor. Beneficiile acestor solutii vor fi foarte utile chiar si dupa incheierea pandemiei. Este logic sa investiti in tehnologii precum gestionarea cozilor, analiza zonelor, masurarea gradului de ocupare in timp real si contorizarea numarului de persoane pentru a limita capacitatea magazinului si pentru a imbunatati experienta generala a clientilor.

 

Mesaje pozitive

 

Unii retaileri se remarca prin intampinarea calduroasa a clientilor in magazinele lor, folosind semnalizare luminoasa si vesela, imbratisand purtarea masti si alte practici de siguranta. Avand in vedere viitorul post-pandemic, retailerii ar trebui sa caute modalitati de a crea o experienta de marca autentica si plina de speranta in magazin pentru clienti.

 

Ridicarea la inaltimea provocarii

 

Retailerii si-au demonstrat in mare masura angajamentul de a asigura siguranta consumatorilor prin implementarea si aplicarea practicilor recomandate de autoritatile guvernamentale. Cu toate acestea, cei mai buni retaileri nu ofera doar masuri de siguranta de baza, ci creeaza si o experienta de cumparaturi pozitiva si chiar inaltatoare, care ii face pe consumatori sa isi doreasca sa revina in continuare in magazinele lor.

 

Multi retaileri continua sa regandeasca experienta in magazin, eliminand obstacolele care impiedica traficul si, in unele cazuri, oferind mai multa interactiune – dar totusi distantata social. Si continua sa treaca la un model de tranzactie mai simplu, cu plati contactless (fara contact), precum si sa isi extinda optiunile de indeplinire a comenzilor online pentru a include ridicarea din anumite puncte si alte optiuni de livrare.

 

Toate aceste practici usureaza temerile consumatorilor si prezinta o fata utila si optimista a marcii. Cu toate acestea, mai sunt multi retaileri care trebuie sa isi imbunateasca fluxul de trafic, investind in tehnologii de analiza si introducand mesaje pozitive. Cu ajutorul tehnologiei moderne si a unor bune practici de siguranta, retailerii isi pot imbunatati raspunsul la noul normal cu angajamentul de a-si mentine clientii si angajatii in siguranta pe masura ce pandemia se apropie de etapele sale finale.