Abonare Newsletter

Selecteaza Domeniu:

6 sfaturi pentru a crea continut Digital Signage

Crearea de continut pentru digital signage este o distractie, un proces creativ care va permite sa experimentati cu elemente de design, cum ar fi culoarea, contrastul, textul si aranjarea. Cu toate acestea, nu uitati ca scopul este de a comunica informatii. In design – forma urmeaza intotdeauna functia. Deci, este important sa intelegeti cateva reguli de baza in proiectare pentru a va asigura ca continutul este suficient, frumos si usor de citit.

 

Regula numarul 1 – Contrastul si lizibilitatea

 

Mesajul tau se poate pierde daca privitorul nu poate separa cu usurinta elementele de design. Contrastul este factorul principal pentru lizibilitate – contrastul slab reduce lizibilitatea, un contrast bun o imbunatateste. Intotdeauna asigurati-va ca exista suficient contrast intre fundal si culorile din prim-plan, in special pentru text.

 

Regula numarul 2 – Regula 3 x 5

 

Cuvintele de pe ecran sunt acolo pentru a comunica un mesaj clar, concis. Nu incarcati desenele cu prea mult text. Pastrati dimensiunea textului mare pentru a putea fi citit de la distanta, si prezentati doar cele mai importante informatii. Incercati sa nu utilizati mai mult de trei randuri de text de cate cinci cuvinte fiecare SAU cinci randuri de text de cate trei cuvinte fiecare.

 

Regula numarul 3 – Stiluri de text

 

Doar daca nu duplicati un brand sau un logo, pastrati fontul simplu si lizibil. Niciodata nu folositi mai mult de doua fonturi intr-un singur design si folosi cumoderatie caractere italice, deoarece acestea pot fi greu de citit de la distanta. De asemenea, textul de mari dimensiuni si literele aldine pot ajuta la imbunatatirea lizibilitatii.

Fonturile “serif” sunt acele fonturi care au mici codite la extremitatile liniilor ce le compun. Un exemplu de font “serif” este Times New Roman. Fonturile “serif” sunt mai bune pentru texte lungi , cum ar fi cartile, deoarece acestea ajuta ochiul uman sa traca de la un cuvant la altul. Fonturile ca Arial, care nu au serife sunt numite “sans serif” si tind sa fie mai usor de citit in mesaje scurte.

 

Regula numarul 4 – Culoarea si Perceptia

 

Culoarea creeaza un contrast bun, iar alegerea culorilor ar trebui sa plaseze elementele din prim-plan, cum ar fi textul, perceptiv in fata design-ului de fundal.

In lumea digitala, trei culori de baza sunt folosite pentru mixarea culorilor: rosu, verde si albastru (cunoscute sub numele de RGB). Toate celelalte culori sunt create din aceste trei. Alb este combinatia dintre toate cele trei culori RGB si negru este absenta culorii. Ochiul uman este cel mai sensibil la verde,apoi la rosu, si cel mai putin sensibil la albastru. Pentru a va imbunatati design-ul:

  • Folositi culori contrastante – lumina pe intuneric sau intuneric pe lumina
  • Intelegeti de ce este atras ochiul spectatorului
  • Controlati impactul informatiilor

 

Regula numarul 5 – Tehnici de focalizare

 

Utilizati tehnici de focalizare pentru a ghida ochiul catre informatiile principale intai si creati o ierarhie vizuala in design. Titlul, grafica, culorile stralucitoare si elementele cu contrast mare vor atrage atentia. Dimensiunea arata, de asemenea, publicului prioritatea elementelor de design, la fel si dispunerea lor, unghiurile si spatiul deschis.

 

Regula numarul 6 – Previzualizarea

 

La previzualizare, fiti atenti la elementele care atrag ochiul prima data si ajustati design-ul pentru a va asigura ca cele mai importante elemente devin prioritare. Testati lizibilitatea si vizibilitate pe propriul monitor inainte de a publica contnutul. Un sfat bun este sa stati la o distanta de minim 1.5 m fata de monitor, deoarece asa reusiti sa simulati perspectiva publicului care vizioneaza ecranele de la distanta.