Abonare Newsletter

Selecteaza Domeniu:

8 diferente majore intre ecranele tactile comerciale de mici dimensiuni si tabletele obisnuite

 

La prima vedere, ecranele tactile comerciale de mici dimensiuni pot parea identice cu tabletele pe care le utilizati in mod obisnuit acasa. Cu toate acestea, nu va lasati pacaliti de aparente – in ciuda aspectului similar, exista multe diferente fundamentale intre aceste doua tipuri de produse.

 

In acest articol vom prezenta 8 diferente importante intre ecranele tactile comerciale de mici dimensiuni si tabletele obisnuite.

 

Utilizare 24/7

 

Prima diferenta si, probabil, cea mai importanta, este ca micile ecrane tactile comerciale folosesc componente de tip “commercial grade”. Componentele “commercial grade” inseamna ca ecranul este mai durabil si este proiectat pentru utilizare 24/7.

 

Comparativ, tabletele obisnuite folosesc componente de tip “consumer grade”, asadar nu sunt concepute pentru a fi utilizate continuu. Asta inseamna ca este probabil sa cedeze daca sunt lasate pornite pentru perioade lungi de timp in fiecare zi.

 

Fara baterie integrata

 

O alta diferenta este ca tabletele obisnuite au o baterie integrata. Acest lucru le permite sa fie portabile, dar inseamna, de asemenea, ca trebuie sa fie incarcate in mod regulat. Atunci cand sunt utilizate pentru aplicatii comerciale, tabletele obisnuite sunt adesea lasate la incarcare constant pentru a nu mai conecta si deconecta periodic cablul de alimentare. Astfel de practici vor afecta durata de viata a bateriei tabletei.

 

Pentru a rezolva aceasta problema, ecranele tactile comerciale nu au baterie integrata, fiind proiectate pentru a fi conectate la reteaua electrica tot timpul.

 

Power over Ethernet (PoE)

 

Spre deosebire de tabletele obisnuite, ecranele tactile comerciale au un port Ethernet. Acest lucru permite o conexiune la internet prin cablu, rezultand adesea o rezistenta si o stabilitate mai mare a conexiunii.

 

Pe langa furnizarea unei conexiuni stabile la internet, ecranele tactile comerciale pot fi alimentate si cu ajutorul unui cablu Ethernet, reducand astfel numarul de cabluri inestetice necesare pentru instalare.

 

 

Gauri VESA

 

Tabletele obisnuite sunt concepute pentru a fi detinute de utilizator, in timp ce ecranele tactile comerciale sunt proiectate pentru a fi montate pe un perete sau o masa. Drept urmare, acestea din urma pot fi montate fara a fi necesara o carcasa prin utilizarea gaurilor de montare VESA.

 

Mai putine butoane

 

Deoarece nu au butoane externe, ecranele tactile comerciale nu pot fi accesate neautorizat atunci cand sunt utilizate in spatiile publice.

 

Geam securizat

 

Datorita geamului securizat, ecranele tactile comerciale sunt durabile si robuste, chiar si atunci cand sunt operate de mai multe persoane in spatii publice aglomerate. Prin comparatie, geamul unei tablete obisnuite, care este conceputa pentru uz personal, se va deteriora daca tableta este utilizata de public.

 

Rama LED multicolor

 

Adaugarea unei rame cu LED-uri la ecranele tactile comerciale garanteaza faptul ca aceste afisaje sunt atragatoare, iesind in evidenta in spatii comerciale cu lumina stralucitoare, mult mai mult decat o tableta obisnuita.

 

In mod alternativ, atunci cand ecranele tactile comerciale sunt utilizate pentru aplicatii pentru sali de sedinte, culoarea ramei LED poate fi utilizata pentru a indica clar daca o sala este ocupata sau nu. 

 

 

2-3 ani garantie

 

Ecranele tactile comerciale beneficiaza, in general, de o garantie de 2-3 ani si de asistenta tehnica pe viata, protejandu-va investitia daca ceva nu merge bine. Daca o tableta obisnuita are garantie, aceasta va fi anulata atunci cand tableta este utilizata pentru aplicatii comerciale.