Abonare Newsletter

Selecteaza Domeniu:

Afisaje pentru sali de intalniri: proiectie sau ecrane plate?

 

Cu un accent mai mare pe cresterea productivitatii, accelerand procesul de inventie, reducand in acelasi timp costurilor de calatorie si adancind legatura dintre participantii la distanta, colaborarea video nu este un lux, este o necesitate. Recent, noile progrese in tehnologia de afisare au facut colaborarea video un motiv si mai convingator de a investi in solutii. Si in acelasi timp, incercarea de a alege intre cel mai recent proiector sau diferitele tipuri de ecrane plate interactive, este o decizie si mai complexa.

 

In timp ce videoproiectoarele au o istorie indelungata de fiabilitate care ofera longevitate pentru investitie, ecranele palte au un pret din ce in ce mai mic si ofera caracteristici si rezolutii care le fac mai atragatoare pentru utilizatorii mai tineri si mai pasionati de tehnologie care intra pe piata fortei de munca. Cand vine vorba de colaborarea video, exista cateva consideratii care va vor ajuta sa alegeti cea mai buna optiune pentru spatiul dvs.:

 

DISCUTATI INTAI CU UTILIZATORII DVS.

 

In timp ce videoconferinta este un plus binevenit pentru majoritatea utilizatorilor, nu presupuneti ca fiecare spatiu va avea nevoie de capacitati de videoconferinta. Altfel, veti investi in tehnologie care nu va fi utilizata niciodata. Discutati cu utilizatorii dvs. pentru a determina care dintre proiectele lor au nevoie de instrumente de videoconferinta, cati participanti sunt asteptati la apelurile lor si unde se vor intalni cel mai probabil. Acest lucru va va asigura ca luati cea mai buna decizie de achizitie.

 

MASURATI CAMERA

 

Este o certitudine ca cu cat camera este mai mare, cu atat este mai mare ecranul. Dar, de asemenea, trebuie sa va asigurati ca toata lumea din incapere poate fi in vizorul camerei video si ca toata lumea poate vedea ecranul. Pentru sali de consiliu mai mari, acest lucru adesea inseamna un proiector HD. Sala de conferinte de dimensiuni medii are cele mai multe optiuni. De obicei, va fi nevoie doua ecrane plate de 42 inci pana la 60 inci pentru a afisa pe toata lumea pe ecran, dar daca ecranul va fi utilizat pentru alt continut, cum ar fi textul, un proiector va fi o decizie mai inteleapta. Colaborarea video in salile de tip huddle room necesita adesea un ecran de 42 inci pana la 50 de inci, in functie de dimensiunea camerei, de numarul de participanti si de locul in care stau.

 

CONDITIILE DE ILUMINAT

 

Unul dintre motivele principile pentru care intreprinderile aleg adesea afisajele cu ecran plat in locul  proiectoarelor este faptul ca iluminatul ambiental poate afecta imaginea. O solutie rapida in trecut a fost dimarea luminilor, dar participantii sunt greu de vazut in celalalt capat. Cea mai recenta alternativa este o noua oferta de proiectoare accesibile cu laser. Aceste proiectoare sunt concepute cu aceeasi tehnologie utilizata in cinematografe, asa ca ofera o imagine foarte luminata, chiar si inainte de dimarea luminilor. In timp ce acestea necesita o investitie initiala mai mare, nu necesita inlocuirea regulata a lampilor, filtrelor si intretinere suplimentara, lucruri pe care proiectoarele conventionale pe baza de lampa le necesita.

 

INSTALAREA

 

O alta consideratie este ca ecranele plate sunt grele si mari, asa ca va fi nevoie de mai multi oameni pentru a le ridica si instala. Cu toate acestea, ecranele, de obicei, necesita doar acces la energie si o sursa de retea care este situata convenabil de-a lungul aceluiasi perete. In schimb, pentru instalarea unui proiector este nevoie de o singura persoana, dar va necesita tragerea cablurilor si intrarilor in tavan sau caracteristici de conectivitate wireless.

 

Desi exista numerosi factori care trebuie luati in considerare inainte de a lua o decizie, cu putin exercitiu, managerii tehnici pot ajunge la solutia care se potriveste cel mai bine dimensiunii camerei, mediului, numarului de participanti si cerintelor de conținut.