Abonare Newsletter

Selecteaza Domeniu:

Analiza demografica – pentru experiente de cumparaturi personalizate

Analiza demografica permite intreprinderilor sa-si separe vizitatorii in grupuri in functie de dispozitie, varsta sau sex. Barbatii si femeile au preferinte de cumparaturi diferite si sunt necesare strategii diferite pentru a-i atrage. Chiar si in randul persoanelor de acelasi sex, varsta este un factor esential. O femeie de varsta mijlocie va avea un comportament de cumparaturi diferit fata de o adolescenta.

Cand cunoasteti profilul demografic al vizitatorilor dvs., sunteti mai in masura sa le oferiti o experienta de cumparaturi personalizata. Puteti oferi produsele si marcile care ii atrag, pueti imbunatati afisarea si plasarea produselor si puteti optimiza designul din magazin, pentru a se potrivi preferintelor  profilului demografic predominant.

 

Functia sistemului care detecteaza starea de spirit ii ajuta pe directorii comerciali sa inteleaga emotiile vizitatorilor din magazin. Aceasta arata daca sunt multumiti sau nemultumiti de serviciul pe care il primesc (sau l-au primit). Cand datele din sistemul care detecteaza starea de spirit sunt combinate cu date din alte programe de retail analytics, puteti identifica partile serviciului dvs. pe care clientii le considera nesatisfacatoare si puteti cauta solutii.

 

De ce este importanta analiza demografica

 

In timpul cumparaturilor, diferite categorii demografice au interese, preferinte si obiceiuri diferite. Oamenii isi doresc produse si marci diferite. Dincolo de asta, insa, doar pentru ca sunt barbati, femei, tineri sau batrani, perspectivele si ratiunile oamenilor nu sunt aceleasi. Aceste diferente au de obicei un impact semnificativ asupra deciziilor de cumparare.

 

De exemplu, studiile indica faptul ca atunci cand barbatii merg la cumparaturi, procesul este de obicei simplu. Ridica produsul pe care il doresc, merg la casa de macat, platesc si pleaca. Cu greu compara produsele sau cauta o alternativa mai ieftina. Daca nu gasesc produsul pe care si-l doresc, aleg urmatoarul produs pe care il considera bun; pentru a evita revenirea in magazin. Barbatii urasc sa plece din magazine cu mainile goale.

 

Femeile, pe de alta parte, pot avea un produs favorit, dar vor continua sa caute alternative mai bune. Poate dura mai mult pana se decid sa cumpere si sunt dispuse sa plece daca nu gasesc produsul pe care si-l doresc. In timp ce femeile adora voucherele de reduceri si vor petrece cu placere mai mult timp pentru a vana chilipirurile, barbatii vor plati mai multi bani pentru a accelera procesul de cumparare.

 

Identificand varsta si sexul predominant al clientilor si recunoscand diferentele dintre comportamentele de cumparaturi ale grupurilor demografice, managerii de magazine pot prezice mai bine nevoile clientilor si isi pot adapta serviciile pentru a le satisface.

 

Cum beneficiaza intreprinderile de software-ul de analiza demografica

 

Iata cateva avantaje ale valorificarii software-ului de analiza demografică pentru afacerea dvs.:

 

1. Utilizati date pentru a prezice ce vor clientii dvs.

 

Chiar si fara analize aprofundate, unele informatii fundamentale pot fi obtinute atunci cand cunoasteti profilul demografic al vizitatorilor dvs. Un magazin de gadget-uri al carui trafic este dominat de barbati de varsta mijlocie isi poate mari oportunitatile de vanzare prin stocarea produselor de care este atras acel grup demografic. De exemplu, mai multe iPad-uri si plasme si mai putine console de jocuri.

 

Daca majoritatea vizitatorilor dvs. sunt femei, magazinul trebuie sa fie proiectat in consecinta. Profilul demografic al vizitatorilor dvs. inspira, de asemenea, afisajele din vitrine, plasarea produselor si aspectul magazinului.

 

2. Imbunatatiti furnizarea de servicii

 

Utilizand partea de analiza a starii de spirit a software-ului, puteti vedea cat de multumiti sunt vizitatorii dvs. Daca majoritatea nu sunt multumiti, trebuie sa aflati de ce inainte ca acest lucru sa va afecteze traficul din magazin. Poate nu listati produse care ii atrag pe vizitatorii dvs. Poate ca asezarea produselor ingreuneaza gasirea articolelor pe care si le doresc. Poate serviciul de releatii cu clientii este teribil sau sunt cozi lungi la casele de marcat. Orice ar fi, trebuie sa rezolvati rapid. Un software care analizeaza comportamentul vizitatorilor, cum ar fi People Counting, Heatmap si Queue Management, poate oferi unele informatii.

 

3. Creati campanii de marketing directionate

 

Daca datele din software-ul de analiza demografica va arata grupurile pe care magazinul dvs. le atrage, comparati datele cu produsele pe care le oferiti. Un magazin de imbracaminte pentru barbati care atrage in mare parte barbati este pe drumul cel bun. Cu toate acestea, daca datele indica faptul ca atrageti barbati, dar nu in categoria de varsta de care aveti nevoie, puteti ajusta campaniile de marketing pentru a imbunatati directionarea.

 

Pentru magazinele care se adreseaza atat barbatilor, cat si femeilor, ultimul lucru pe care si-l doreste un manager este ca magazinul sa fie vizitat doar de femei sau doar de barbati. Pentru aceste magazine, diversitatea este esentiala; doriti sa atrageti toate grupurile de oameni pentru a creste implicarea si oportunitatile de vanzare. Daca datele dvs. arata ca o anumita categorie demografica nu va viziteaza magazinul, trebuie sa creati campanii de marketing directionate pentru a o atrage.

 

Afacerile, vechi sau noi, trebuie sa ramana competitive in climatul actualul. Cu tehnologii precum un software de analiza demografica (Demographic Analysis Software), managerii pot optimiza fiecare etapa a proceselor de afaceri. Puteti atrage tipul de vizitatori de care aveti nevoie, puteți imbunatati livrarea produselor si serviciilor si puteti stimula nivelul de satisfactie al clientilor.

 

Pentru mai multe detalii despre aceasta solutie sau despre alte solutii de retail analytics, ne puteti contacta la adresa de e-mail office@audio.ro sau la numarul de telefon 0373.550.217