Abonare Newsletter

Selecteaza Domeniu:

AV in spatiile corporate – evolutia pieteti

Viata corporativa se schimba, iar industria ProAV trebuie sa fie atenta la aceste schimbari si la cum sa reactioneze la acestea.

 

 

Corporate AV este sufletul lumii proAV. Fiecare integrator AV a lucrat la un proiect pentru un client corporativ la un moment dat. Ceea ce s-a schimbat este modul in care oamenii lucreaza. Spatiile corporative sunt scumpe, prin urmare, companiile cauta diferite moduri de a stoarce fiecare bit de eficienta dintr-o cladire. Asta include hot desking, huddle rooms, spatii de relaxare in loc de sali de intalniri, conferintele video bazate pe software in loc de sisteme hard codec in camerele dedicate. Toate aceste schimbari implica tehnologia intr-un fel sau, in unele cazuri, sunt complet conduse de tehnologie. Prin urmare, desi modul in care lucram se schimba, nu afecteaza foarte mult nevoia (sau dorinta) de a utiliza tehnologia AV pentru a ne face viata mai usoara.

 

Proiectele corporate erau, pana nu demult, evenimente unice pentru integratori si consultanti, dar datorita globalizarii si impulsionarii pentru standardizare, acestea devin mult mai frecvente.

 

Dezvoltarea grupurilor de integrare globala precum Global Presence Alliance (GPA) si PSNI Global Alliance, reflecta lumea globalizata in care traim, care le permite sa treaca proiecte globale de la un membru la altul. 

 

Integratorii si consultantii trebuie sa faca mai mult pentru mai putin, ceea ce inseamna adesea ca pretul fiecarui echipament este foarte controlat, pana la ultima piulita si ultimul surub. 

 

Lucrurile se schimba la locul de munca, iar integratorii si consultantii trebuie sa reflecte asupra acestor schimbari. Oamenii cauta acum simplitate si volume mari de spatii, acum 2-3 ani era mult mai complex, solutii mai adaptate care erau specifice acestei cerinte. Acum cauta spatii mai standardizate, usor de utilizat, cu sisteme care sa fie activate cu o singura atingere. 

 

O parte a acestei schimbari este trecerea de la salile de conferinta mari, formale, la spatii “huddle” si “breackout”. Acest lucru se datoreaza faptului ca natura intalnirilor se schimba. Cea mai mare parte a activitatii noastre se desfasoara in jurul spatiilor huddle, experientelor video bazate codec-uri, spatiilor intuitive, usor de utilizat care elimina bataia de cap a utilizatorului, unde nu avem nevoie de sisteme de control al camerei, unde ne putem conecta wireless sau putem utiliza un cablu pentru a face o prezentare sau pentru a efectua un apel video. Putem intra, ne putem ridica (pentru a face o prezentare) si putem iesi.

 

 

In spatiile breackout nu va exista prea mult din piata AV, va exista un  ecran si oamenii vor folosi dispozitive USB de conferinta. Asadar, daca in camerele breackout vor fi mai putine echipamente AV, cei din sectorul AV vor fi afectati? Nu neaparat. Este doar un model diferit, vor exista mai multe camere, asa ca valoarea locurilor de munca va creste. Camerele Huddle ofera si oportunitati de mentenanta. Exista mai multe spatii de gestionat, exista mai multe lucruri care se pot defecta, prin urmare exista mai multe SLA-uri, cu dispozitive AV conectate la reteaua corporativa care trebuie gestionate. Exista mai multe spatii care pot fi programate si rezervate, implicit o cerere mai mare pentru tehnicieni locali sau pentru un serviciu de gazduire in cloud. De asemenea, creste cererea de gestionare a spatiului de lucru.