Abonare Newsletter

Selecteaza Domeniu:

AV over IP va deveni IP over AV?

 

La InfoComm 2017, unul dintre cei mai discutati expozanti a fost Cisco Systems. Unii participanti au spus ca prezenta crescanda a companiei Cisco a fost un semn al dominatiei iminente a IT-ului peste AV. Standul companiei a fost printre cele mai mari de la expozitie. Daca studiem trecutul Cisco, este greu sa nu ne intrebam ce implicare va avea prezenta sa dominatoare pentru industria AV profesionala. AV over IP va deveni IP over AV?

 

Cisco are o istorie de intrare pe noi piete prin intermediul achizitiilor. In octombrie 1998, cand a achizitionat Selsius Systems, un producator de IP PBX si de telefoane, a incurajat revolutia VoIP. In decurs de 12 ani, Cisco a comercializat 30 de milioane de telefoane. De asemenea, se poate argumenta ca a cauzat decesul Nortel, cel mai important furnizor de PBX din acea perioada. De atunci, un alt producator major de telefonie, Avaya a luptat din greu pentru a-si mentine pozitia pe piata, dar recent a aratat semne de presiune majora.

 

Multi oameni probabil nu stiu ca Cisco a intrat in canalul AV profesional traditional in 2006, cand a achizitionat SyPixx Systems, un producator de echipamente de supraveghere video. In 2009, a cumparat Tandberg si a avut videoconferinte HD in decurs de doi ani. Ce este Cisco? De ce prezenta sa la InfoComm pare atat de energizata? In primul rand, Cisco sprijina standardul Institutului pentru Inginerie Electrica si Electronica IEEE 802.1 Audio Visual Bridging (AVB/TSN) pe switch-urile selectate Cisco Catalyst 3850 si Cisco Catalyst 3650. Potrivit Cisco, standardul IEEE AVB faciliteaza integrarea noilor servicii si a echipamentelor AV de la diferiti furnizori pentru interoperare.

 

In plus, la InfoComm, Cisco a spus ca principala platforma AV a companiei este Spark. La baza, Spark este un ecosistem de colaborare cu apeluri audio sau video si partajarea in timp real a fisierelor si a ecranelor. 

 

Succesul Cisco in spatiul AV poate depinde de capacitatea sa de a-si educa canalele de vanzari cu privire la starea tehnologiei AV. Aceasta a fost o problema majora pentru companie atunci cand a intrat in telefonie. Indiferent de rezultat, cu platforma Spark si reactia entuziasta a industriei la aceasta, Cisco sigur va fi un jucator important pe piata AV.