Abonare Newsletter

Selecteaza Domeniu:

Sistemele Call Nurse – o necesitate de necontestat

Spitalele si centrele de ingrijire reprezinta locatii importante de utilizare a celei mai moderne tehnici de comunicatii.

 

In acest context dotarea unui spital sau centru de ingrijire medicala cu un sistem de comunicare pacient-personal medical (call nurse), este o necesitate de necontestat.

 

Relatia umana dintre personalul medical si pacienti devine tot mai personalizata, iar tehnica moderna de comunicatie face ca aceasta relatie sa devina tot mai eficienta in termeni medicali cu beneficii mult mai mari pentru pacienti.

 

Sistemele Call Nurse sunt sisteme care ofera o siguranta in privinta supravegherii pacientilor din unitatile medicale. Cu ajutorul acestor sisteme pacientii din unitatile medicale pot solicita mult mai usor asistenta din partea cadrelor medicale in cazul unei urgente si nu numai.

 

Cateva dintre elementele unui sistem Call Nurse sunt:

 •  Controler-ul

Controlerul este practic “creierul” sistemului adresabil, care furnizeaza tensiunea de alimentare, monitorizeaza toate dispozitivele de retea, gestioneaza rutarea si distribuirea tuturor apelurilor, transmitand informatiile prin metoda dorita: dispozitive de afisare, pagere, semnale luminoase etc.

 •  Afisaje, lampi de usa, sirene

Dispozitivele de afisare sunt utilizate pentru a semnala primirea unui apel si se pot monta in camerele dedicate personalului, pe coridoarele institutiei, in cabinete etc. Sirenele si lampile de deasupra usilor cresc gradul de semnalizare a apelurilor, facilitate deosebit de utila mai ales in locatiile de mari dimensiuni.

 •  Butoane de apel

Se apasa de catre pacient in caz de urgenta si se confirma prin apasarea altui buton de catre un cadru medical; deci fiecare buton de apel are 2 leduri cu 2 stari: o stare care confirma ca s-a apasat butonul si o stare care confirma ca cineva a primit apelul.

 •  Butoane de monitorizare

Punctele de monitorizare pot fi configurate astfel incat sa genereze un apel Standard sau de Urgenta, atunci cand a fost deschisa o iesire de incendiu sau a fost deschis un dulap de depozitare medicamente (prin intermediul contactilor magnetici) sau in cazul in care suna un telefon ori sonerie.

Butoanele de monitorizare pot fi si radio, sistemul incluzand un emitator si un receptor.

 •  Cordoane de tragere cu montare pe tavan.

Echipamentele secundare pot fi conectate la intrarile/iesirile unui buton de apelare adresabil, pentru a spori optiunile de generare si semnalizare a unui apel.

 

Sistemele Call Nurse permit:

 • identificarea precisa a apelantului (ora, data, locatie)
 • apelare diferentiata – normala sau de urgenta
 • inregistrarea apelurilor efectuate
 • prioritizarea apelurilor
 • integrare cu sistem de paging
 • raportare detaliata a apelurilor efectuate si a activitatii personalului de ingrijire