Abonare Newsletter

Selecteaza Domeniu:

AV over IP: Avantaje si Progrese

Retelele IP sunt o componenta foarte importanta a infrastructurii de afaceri. Controlul centralizat si monitorizarea sistemelor AV prin intermediul retelelor IP reprezinta un progres evident. AV over IP (AVoIP) ofera posibilitati extraordinare in ceea ce priveste flexibilitatea sistemului AV, controlul/ monitorizarea de la distanta si depanarea rapida. 

 

 

Exista doua lucruri importante atunci cand vorbim de AVoIP. In primul rand, caracteristicile si capacitatile sale; in al doilea rand capacitatile de gestionare a activitatii retelei personale (PAN – personal area network ) in retea.

 

Privind din perspectiva retelei, AVoIP ofera utilizatorilor finali si companiilor de administrare responsabile cu aplicatiile AV capacitatea de a-si gestiona toate resursele dintr-un singur punct.

 

In prezent, utilizarea sistemelor de voce, securitate si audio over IP este larg raspandita. Cu toate acestea, pana acum, gestionarea si controlul sistemelor AV, in special a celor video, a fost pasul care a fost efectiv omis. Odata ce AV este introdus in mix, este avantajos sa existe o gestionare universala a tuturor acestor resurse intr-o singura retea.

 

Din perspectiva caracteristicilor AV, acum ne indepartam de o arhitectura definita a comutatoarelor matriceale (matrix swiches). Intr-un sistem AV “traditional”, fiecare piesa de hardware AV executa o sarcina specifica. Dar cu AVoIP vine o noua generatie de hardware mult mai flexibil, care poate fi actualizat rapid pentru a adauga caracteristicile si alte elemente necesare ale unui proiect in anumite dispozitive.

 

AVoIP ofera, de asemenea, avantajul reducerii costurilor asociate sarcinilor specifice AV, precum comutarea, infrastructura de cablare, canalul, calea si spatiul de stocare, utilizand infrastructura de date existenta pentru a sprijini distributia AV. In acelasi timp, cerintele de sistem sunt simplificate si adaugarea de intrari/iesiri suplimentare sau extinderea accesului unui sistem se poate face rapid, simplu ai eficient din punct de vedere al costurilor.

 

 

 

Ca industrie, inseamna ca putem fi mai agili. Pe masura ce apar caracteristici noi iar tehnologiile se schimba le putem aplica rapid pe un anumit dispozitiv. De exemplu, daca ne uitam la solutia scalabila OmniStream AVoIP de la Atlona, HDR a ajuns in prim plan. Aceasta inseamna ca putem dezvolta o tehnologie HDR care sa opereze pe langa aceasta infrastructura.