Abonare Newsletter

Selecteaza Domeniu:

Beneficiile instalarii sistemelor people counting in aeroporturi

 

Multe lucruri s-au schimbat de la primele zile ale aviatiei. Un mod de a calatori care odata parea atat de terifiant a devenit cel mai convenabil mediu. Asta inseamna cu adevarat calatoria cu avionul, comoditate si confort. In zilele noastre, oamenii sunt mai putin rabdatori si doresc sa ajunga rapid la destinatie. Numarul total de pasageri in 2019 este de asteptat sa depaseasca 4 miliarde. Aceasta este o mare oportunitate pentru aceasta industrie care va continua sa se extinda, dar este si extrem de dificil de gestionat.

 

Factorul “confort” care face calatoria cu avionul alegerea numarul unu pentru multi pasageri care calatoresc in scop de afaceri sau de agrement necesita o supraveghere constanta pentru a fi mentinut. Timpul petrecut de pasageri in aeroporturi este la fel de important pentru ca face parte din calatorie. Perceptiile incep sa se formeze atunci cand pasagerii intra pe portile aeroporturilor. Fiecare detaliu conteaza din momentul in care intra in acest acest mediu de trafic dinamic.

 

Multe aeroporturi valorifica beneficiile tehnologiilor people counting pentru a crea o experienta pozitiva pentru pasageri.

 

Este foarte incomod pentru pasageri sa astepte perioade lungi de timp fie la controalele de securitate, fie la birourile de check-in. Prefera sa stea la un restaurant sa manance, sa cumpere suveniruri pentru cei dragi sau pur și simplu sa inceapa sa citeasca cartea pe care au cumparat-o pentru calatorie. Pentru a preveni pierderea timpului la cozi, multi administratori de aeroport au inceput sa utilizeze solutii de gestionare a cozilor de asteptare (queue management solutions). Utilizarea sistemelor de contorizare a numarului de persoane (people counting) pentru a masura si a analiza lungimea cozilor de asteptare permite administratorilor sa deschida noi porti de control de securitate, porti de imbarcare, birouri de check-in etc. pentru a evita aglomerarea. Acestia primesc mesaje automate ori de cate ori o coada ajunge la o lungime alarmanta si apoi actioneaza in consecinta.

 

Cumparaturile in aeroporturi reprezinta, de asemenea, o mare parte a experientei. Multi pasageri se bucura de lipsa obligatiilor fiscale in magazinele duty free si cumpara articole pe care de obicei nu si le pot permite. Cu toate acestea, uneori, magazinele duty free sunt aglomerate datorita caselor de marcat inchise sau personalului insuficient. In acest caz, multi dintre pasageri pleaca fara sa astepte. Acest lucru nu numai ca afecteaza negativ experienta pasagerilor, ci si scade veniturile magazinelor duty free si, in cele din urma, pe cele ale aeroporturilor. Din nou, masurarea traficului in magazinele duty free este o solutie pentru a evita pierderea oportunitatilor.

 

In concluzie, masurarea numarului de pasageri si a modului in care acestia se deplaseaza in aeroporturi este esentiala pentru a crea o experienta pozitiva si pentru a creste veniturile aeroporturilor. Acestea doua au o relatie de cauzalitate. Asadar, analizarea fluxului de pasageri este ceva ce fiecare administrator de aeroport ar trebui sa ia in considerare.