Abonare Newsletter

Selecteaza Domeniu:

Beneficiile Instalarii Sistemelor People Counting in Supermarketuri

Observati cum se misca clientii in diferite zone ale supermarketurilor pentru a crea cea mai buna experienta de cumparaturi si pentru a creste loialitatea.

 

 

Pentru a intelege in detaliu comportamentul clientilor in supermarketuri, zonele ar trebui sa fie analizate separat, dar si ca parti succesive si complementare ale intregii experiente de cumparaturi.

 

Motivul pentru catre trebuie sa analizati supermarketurile din doua puncte de vedere diferite este de a intelege atat deciziile planificate (nevoile), cat si pe cele generate de impulsuri (dorintele). Aranjarea supermarket-ului, plasarea produselor, promotiile P.O.S ar trebui sa fie gandite si implementate cu atentie pentru a crea mediul optim pentru cea mai buna experienta de cumparaturi. Scopul final este de a creste rata “street-to-store”, dimensiunea medie a cosului si venitul per client, pe baza tehnologiilor people counting, heatmap si path tracking.

 

Beneficiile instalarii sistemelor people counting in supermarketuri:

 

  • Traficul in timp real

Numarati persoanele care intra si ies din supermarketuri cu o precizie de 98%, in timp real. Comparati traficul din weekend cu traficul din cursul saptamanii sau cu cel de saptamana trecuta, luna trecuta si anul trecut.

  • Ore de varf

Descoperiti care sunt orele in care supermarketurile sunt cele mai aglomerate (genereaza cel mai mare trafic). Gestionati promotiile, activitatile de la punctele de vanzare si campaniile de marketing in consecinta.

  • Benchmarking

Comparati fluxul de trafic din supermarketuri; aflati care sunt cele mai performante sau mai putin performenate supermarketuri. Faceti analiza comparativa intre supermarketuri pe mai multi indicatori, apoi cresteti eficienta locatiilor cu performante scazute.

  • Optimizarea personalului

Optimizati alocarea personalului in functie de numarul de vizitatori si de nevoile acestora in cadrul supermarketurilor in timpul orelor de varf – cresterea satisfactiei generale a clientilor.

 

Beneficiile instalarii solutiei heatmap in supermarketuri:

 

  • Detectarea celor mai frecventate zone

Descoperiti care sunt zonele cele mai frecventate de catre clienti in cadrul supermarketurilor. Intelegeti motivele din spatele performantelor acestor zone de succes si aplicati aceste cunostinte in alte zone pentru a atinge cel putin acelasi nivel de performanta.

  • Eficienta marketingului

Masurati eficienta marketingului prin analizarea succesului campaniilor si a diferitelor canale media utilizate in diferite zone din supermarket., delistati cele mai putin atractive produse.

 

Beneficiile instalarii solutiilor de gestionare a cozilor de asteptare la casele de marcat (queue management) in supermarketuri:

 

  • Analiza

Calculati numarul de cumparatori care parasesc cozile de asteptare la casele de marcat, timpul mediu petrecut la aceste cozi si definiti lungimea optima a cozii.

  • Eficienta

Evitati cozile exagerate la casele de marcat prin alocarea personalului corespunzator. Acest lucru va duce la o experienta mai buna a clientilor.

  • Abandon

Reduceti timpul petrecut de clienti la cozile de la casele de marcat pentru a imbunatati satisfactia clientilor si a preveni abandonul cosului de cumparaturi.